Fitform in Best viert veertigjarig bestaan | Groeiend Best
Logo groeiendbest.nl


Colette van der Linden en Edwin Verhappen van Fitform maken zich op voor een bijzonder jubileumjaar met diverse activiteiten.
Colette van der Linden en Edwin Verhappen van Fitform maken zich op voor een bijzonder jubileumjaar met diverse activiteiten. (Foto: )

Fitform in Best viert veertigjarig bestaan

  Zakelijk

Het is 40 jaar geleden dat in Best de eerste Fitform-fauteuil werd gemaakt. Aan dit jubileum wordt in heel 2020 aandacht besteed. Een van de activiteiten is het schenken van zorgstoelen aan een tiental zorgorganisaties.

Best - Het begon allemaal in 1980, toen een collectie speciale, comfortabele seniorenfauteuils de merknaam Fitform kreeg. Deze stoelen werden destijds geproduceerd bij Meubelfabriek Garant in Best. Vanaf dat moment is er veel gebeurd. Zo ontstond naar aanleiding van een krantenartikel over een wetenschappelijk onderzoek de Fitform-filosofie: goed zitten is alleen mogelijk als een stoel past bij de lichaamsbouw van de gebruiker. In de afgelopen 40 jaar heeft Fitform een groot aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Variërend van technologische mogelijkheden tot vormgeving, en van collecties tot zitoplossingen voor de zorgsector. Altijd gebleven is de focus op kwaliteit, maatwerk (tot op de centimeter nauwkeurig) en service. Elke fauteuil voldoet aan de 5 basisvoorwaarden voor gezond zitten en er zijn 3 collecties: Wellness, Gemak en Zorg.

Fitform-fauteuils worden gemaakt onder de vlag van het familiebedrijf Wellco. Vanaf 1999 is de dagelijkse leiding in handen van directeur Colette van der Linden, inmiddels ook eigenaar. Haar echtgenoot Edwin Verhappen maakte enkele jaren geleden de overstap naar Wellco en zit sinds 2019 in de directie. Kantoor en fabriek zijn nog altijd in Best gevestigd, aan de Randweg. Hier werken ruim vijftig medewerkers met veel kennis en betrokkenheid. Het vervaardigen van de fauteuils gebeurt met veel vakmanschap en grotendeels handmatig. Via onderzoek en innovaties wordt voortdurend gewerkt aan nieuwe manieren om het zitcomfort te verbeteren. Fitform-fauteuils worden verkocht via een netwerk van zitspecialisten, zorgwinkels en meubelzaken. Er vindt export plaats naar met name Duitsland, België en Noorwegen.

In het kader van het jubileumjaar gaat het bedrijf een tiental Fitform-zorgstoelen schenken. Ergotherapeuten, die veel met Fitform werken, konden hiervoor een zorgorganisatie nomineren. Vanwege de coronacrisis wordt de uitreiking van de zorgstoelen over de zomer heen getild. Veel winkels die Fitform verkopen, bieden daarnaast het hele jaar een jubileumaanbieding aan.

Uiteraard worden bij het aanmeten van een fauteuil de RIVM-richtlijnen in acht genomen. Hiervoor is een speciale ‘veilig meten op afstand’ procedure ontwikkeld.
Bent u benieuwd naar de geschiedenis van Fitform? Op www.fitform.nl is in woord en beeld een beknopt historisch overzicht te bekijken.

Han van Bodegom
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden