<p>Leerlingen Niels Brussee, Sil de bruin, Tristan Schepens, Ward van Rooij. Onder van links naar rechts Maud de Kruijf en Merel Galesloot.</p>

Leerlingen Niels Brussee, Sil de bruin, Tristan Schepens, Ward van Rooij. Onder van links naar rechts Maud de Kruijf en Merel Galesloot.

(Foto: )

Leerlingen Heerbeeck College starten bedrijf

  Zakelijk

Zes leerlingen uit 5 VWO van het Heerbeeck College zetten een bedrijf op. Het bedrijf streeft naar het zoveel mogelijk maken van winst. Het ingezamelde geld gaat naar een goed doel: ‘sTeun en Toeverlaat’ van Bestenaar Teun Toebes.

door Theo Louwers

BEST - Niels Brussee, Sil de bruin, Tristan Schepens, Ward van Rooij, Maud de Kruijf en Merel Galesloot werken samen in het bedrijf Just in Case. Ze gaan allerlei accessoires zoals telefoonhoesjes en screensavers voor iPhone telefoons verkopen.
Just in case is een Junior Company. Niels Brussee: “Een Junior Company is een bedrijf dat wordt gerund door minderjarigen. Door dit bedrijf kunnen wij leren hoe het is om een bedrijf te runnen en leren we de fijne kneepjes van het vak. Wij zijn parttime ondernemers. We besteden er per week ongeveer 2 uur aan. Dit omdat we ook nog vol bezig zijn met school. Onze bedrijfsnaam is Just in Case. Wij hebben voor deze naam gekozen omdat het een woordspeling is met de Engelse vertaling van ’voor de zekerheid’, ook zit er een hint in dat we telefoonhoesjes verkopen. Ons bedrijf gaat werken vanuit school. Hier hebben we geen kosten aan en hebben genoeg plek om te werken. De administratie houden we zelf bij, Tristan is hiervoor verantwoordelijk. We zijn met ons groepje tot dit idee gekomen omdat we vinden dat spullen voor je telefoon veel gevraagd zijn en hier dus een degelijke markt voor is.”

Budget

Maud de Kruijf: “We hebben een beperkt budget, waardoor we niet op grote schaal kunnen inkopen. We hebben geen persoonlijk contact met de leveranciers, dus we lopen een klein risico dat de producten niet goed aankomen of dat de producten geen goede kwaliteit hebben.”
Wel maken de leerlingen op school een grote kans op een goede afzet. Merel Galesloot: “De kinderen op school hebben waarschijnlijk allemaal een mobiele telefoon. Ook buiten school kunnen we gaan verkopen aangezien we via een site verkopen. De mensen waar we aan verkopen kennen ons en zullen dus ons meer vertrouwen dan een of andere Chinese site waar ze verder niks van af weten. Ons doel is om een afzet van zo’n 250 producten te behalen en die voor een prijs van 5 tot 7,50 euro te verkopen. We denken dat een omzet van ongeveer 1562,50 euro haalbaar is.”

Verkopen

De leerlingen gaan hun producten verkopen op meerdere plaatsen. “Wij zijn van plan om te gaan verkopen via een website, op school en Marktplaats”, aldus Ward van Rooij. “Wij gaan ervan uit dat we de meeste afzet behalen via onze website. Uit de enquête bleek dat de meeste mensen de producten zouden willen bestellen via een website. Hiernaast gaan we ook op school wat verkopen omdat onze doelgroep zich daar het meest bevindt. We weten alleen nog niet of dit plan uitvoerbaar is door de corona.” Kijk voor meer informatie op https://justincase-jo.wixsite.com/website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden