<p>Op zoek naar de juiste werk- of leerplek? Leerwerkloket Zuidoost-Brabant wijst je de weg.</p>

Op zoek naar de juiste werk- of leerplek? Leerwerkloket Zuidoost-Brabant wijst je de weg.

(Foto:)

Nieuwe jongerencampagne Leerwerkloket Zuidoost-Brabant

  Zakelijk

‘Ik zit niet op mijn plek!’ is de titel van een nieuwe campagne van Leerwerkloket Zuidoost-Brabant, speciaal voor jongeren in coronatijd. Jongeren worden hard geraakt door de coronacrisis. Vaak hebben zij een flexibel contract. Bovendien werken veel jongeren in sectoren die hard getroffen zijn door de crisis zoals de horeca en detailhandel. Voor schoolverlaters betekent de afnemende werkgelegenheid minder kansen op een eerste baan. Dit alles zien we terug in de werkloosheidscijfers. Maar ook in de onzekerheid bij jongeren als het gaat om hun loopbaan. 

REGIO - Veel jongeren zullen op dit moment letterlijk en figuurlijk niet op hun plek zitten. Zij studeren vanuit thuis omdat de scholen en opleidingen gesloten zijn. Er worden minder praktijklessen gegeven. In deze tijd is het extra moeilijk een leerwerkplek of stage te vinden. Veel jongeren werken of lopen stage vanuit thuis en zien nauwelijks collega’s. Opdrachten voor ZZP-ers drogen op en jonge ondernemers hebben het daardoor moeilijk. In het slechtste geval komen jongeren noodgedwongen in een uitkering omdat het bedrijf waar zij werken (tijdelijk) gesloten wordt en men afscheid neemt van personeel.

Switchen of doorstuderen

Veel jongeren hebben op dit moment vragen over werken en leren. Wat is de beste keuze in deze coronatijd? Ga ik toch maar verder studeren? Of kan ik een extra specialisatie doen nu de baankansen even wat minder zijn? Is dit misschien het moment om te switchen naar een andere kansrijke sector? En welke opleiding, bijscholing, cursus of training kan ik het beste volgen? Wat zijn interessante leerwerkplekken en hoe vind ik die? Er zijn ook jongeren die het even niet meer weten en alleen maar voelen dat ze niet op hun plek zitten. Of nog niet weten wat dan wel hun plek is. Juist nu is het belangrijk dat ook jongeren gaan nadenken over hun toekomst.

Leerwerkloket wijst je de weg

Voor al die vragen is er het Leerwerkloket. Een goede gids, die je de weg wijst. Zij weten alles van leren, werken en ontwikkelen. Bij het Leerwerkloket hebben ze een persoonlijke aanpak. Zij luisteren eerst in alle rust naar je verhaal. Samen met een adviseur ontdek je wie je bent, wat je wilt en wat je al in huis hebt. Vanuit hier verbinden zij je aan de juiste mensen in hun netwerk en ontdekken samen met jou wat jij nodig hebt. Een opleiding, een nieuwe job of juist een combinatie hiervan. Samen zetten jullie de stap naar de toekomst die jij verdient. Ben je ook toe aan een nieuw perspectief? Meld je dan aan op www.ikzitnietopmijnplek.nl en het Leerwerkloket wijst je kosteloos en snel de weg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden