Logo groeiendbest.nl


Aan de Veldweg in Best verrijst September, een woonhuis speciaal voor ouderen met dementie. Het is een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal komen te staan. Foto: Iowah Munters
Aan de Veldweg in Best verrijst September, een woonhuis speciaal voor ouderen met dementie. Het is een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal komen te staan. Foto: Iowah Munters (Foto: Iowah Munters)

Bloemetjes voor de buren

  Zakelijk

Alle omwonenden van het woonhuis van September voor ouderen met dementie, dat momenteel herrijst aan de Veldweg in Best, hebben op maandag 21 september Vergeet-mij-nietjes ontvangen. Niet alleen om op Wereld Alzheimer Dag aandacht te vragen voor dementie, maar ook om de buurtbewoners op de hoogte te houden van de vordering van de bouw van het September woonhuis en de komst van hun nieuwe buren later dit jaar.

BEST - De eerste bewoners van September kunnen naar verwachting eind 2020 hun intrek nemen in één van de 24 appartementen in hun nieuwe woonhuis. Het is een plek waar liefde, aandacht en niet te vergeten betrokkenheid centraal komen te staan.

Net als andere woonhuizen van September staat ook dit huis in een omgeving waar gewoon wordt geleefd. Net buiten het dorpscentrum met alle eigenlijk voorzieningen in de buurt. Wonen bij September gelooft namelijk dat mensen met dementie, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als iedereen.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij leven hun dagelijks leven zoals ze dat gewend waren, op een plek waar zij veilig zijn. 24-uurszorg is hierbij vanzelfsprekend, verder staat het team dag en nacht klaar om de mensen een fijne dag te bezorgen. Aandacht voor en betrokkenheid bij bewoners en hun verwanten staan centraal. In een September woonhuis is er altijd een grote woonkeuken en er zijn gezellige woonkamers met grote eettafels. Er wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of samen in de tuin gewerkt. De woonkamer heeft openslaande deuren naar tuin en terras, zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan.

Wonen bij September

Wonen bij September is ervan overtuigd dat de zorg voor en huisvesting van ouderen met dementie beter en betaalbaarder kan en moet. Daarom realiseert September kleinschalige ouderenhuisvesting waar ouderen op een kwalitatieve en liefdevolle manier oud kunnen worden, beschikbaar voor een breder publiek dan alleen heel vermogende personen.

Elf woonhuizen

Inmiddels zijn er elf woonhuizen van September in verschillende delen van Nederland en worden er op verschillende plaatsen nieuwe woonhuizen gerealiseerd. Kijk voor meer informatie over Wonen bij September op de website:
www.wonenbijseptember.nl.

Kim van Hout
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden