Het coronavirus heeft ook in de kindertehuizen van Yayasan Nativitas op Flores (Indonesië) een grote impact gehad. Mede dankzij Stichting Harapan zijn de kindertehuizen de afgelopen maanden goed doorgekomen.
Het coronavirus heeft ook in de kindertehuizen van Yayasan Nativitas op Flores (Indonesië) een grote impact gehad. Mede dankzij Stichting Harapan zijn de kindertehuizen de afgelopen maanden goed doorgekomen. (Foto: )

Succesvolle acties Stichting Harapan

  Verenigingen

Stichting Harapan uit Best is enkele weken geleden een actie gestart ter ondersteuning van de kindertehuizen van Yayasan Nativitas op Flores (Indonesië). De problemen ontstonden als gevolg van het coronavirus. De actie is opgezet in samenwerking met de stichting Nativitas Nederland uit Horst.

BEST - Er was in totaal 25.000 euro nodig voor de periode tot en met eind september. Hiervan is tot zover ruim 19.000 euro bij elkaar gebracht. Donaties blijven dus zeer welkom, zeker omdat verwacht mag worden dat de problemen voorlopig nog niet opgelost zullen zijn. Maak je donatie over op rekeningnummer NL29RABO 0177 0622 66 ten name van Stichting Harapan onder vermelding van 'Corona 2'.

Groentekassen

Met steun van enkele fondsen werden enkele jaren geleden op het terrein van rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West-Timor waterbronnen gevonden. Daarna is een groentetuin aangelegd. De groenten zijn voor eigen gebruik, maar de zusters willen in de toekomst ook inkomsten verwerven door verkoop. Daarnaast is het plan opgevat om ook een 'educatieve groentetuintje' aan te leggen waar de kinderen in rolstoelen naar toe kunnen gaan en kunnen zaaien en planten. Er is echter een probleem. Toen er eindelijk kon worden geoogst, kwamen wilde apen uit de omgeving en vraten van de groenten en vernielden veel maiskolven en pompoenen. Daarom zijn er twee kassen van stevig grof gaas nodig. Deze moeten open zijn voor het regenwater, maar niet toegankelijk voor de apen. Voor een 3-units kas (kosten 5.000 euro) was het geld begin van dit jaar al beschikbaar dankzij twee door Harapan benaderde steunfondsen. Voor een kleinere kas (kosten 4.400 euro) is inmiddels het geld ook bij elkaar gebracht. De vereniging 'TREIN 8.28.H.IJ.S.M' en Stichting De Grootste Familie Helpt doneerden ieder 1.500 euro. Een orthopedisch chirurg, die jaarlijks naar Sumatra reist om daar op vrijwillige basis gehandicapte kinderen van onder andere Hidup Baru te opereren, heeft nog eens 1.400 euro bijgedragen.

Over Harapan

Stichting Harapan stelt zich als doel het bevorderen en verbeteren van leefomstandigheden van kansarme families en personen in Indonesië. Harapan tracht dit doel te bereiken door een donatie aan een project, activiteit of aan een persoon en/of het verstrekken van gewenste materialen en grondstoffen. Een belangrijk uitgangspunt van de stichting is dat de hulpverlening gebeurt samen met contactpersonen en/of met andere (kleinschalige) hulporganisaties ter plaatse. Kijk voor meer informatie op de website: harapan.dse.nl.

Kim van Hout
Meer berichten