<p>Uiteenlopende spelactiviteiten zoals hier op de foto zijn een belangrijk onderdeel van het jaarlijkse zomerkamp.</p>

Uiteenlopende spelactiviteiten zoals hier op de foto zijn een belangrijk onderdeel van het jaarlijkse zomerkamp.

(Foto: Stichting Zomerkamp Best)

Zomerkamp haalt beste uit kinderen naar boven

  Verenigingen

Zomerkampen helpen kinderen bij het ontwikkelen van karakter, het leren van waardevolle basisvaardigheden, het maken van nieuwe vrienden voor het leven en het ontdekken van nieuwe interesses en uiteraard het maken van hele toffe herinneringen.

door Theo Louwers

BEST - “Een zomerkamp is veel meer dan een eenvoudige activiteitenplanning en wij hebben daar een passie voor, evenals voor het halen van het beste uit de kinderen en de jeugd”, vertelt Peter Berkelmans van Stichting Zomerkamp enthousiast.

Stichting Zomerkamp Best is een organisatie die zich in 1984 heeft geregistreerd als stichting. De stichting is ontstaan uit een buurtbeweging en is voor het eerst op kamp gegaan in 1968. “In 2018 hebben we ons 50-jarig bestaan groots gevierd”, aldus Berkelmans. “Deze mijlpaal is te danken aan alle enthousiaste vrijwilligers die zich met hart en ziel de afgelopen 53 jaar voor het zomerkamp in Best hebben ingezet.”

Kinderen in armoede

Voor meer dan 251.000 kinderen in ons land is het niet vanzelfsprekend om leuke dingen te doen zoals, sporten, op kamp gaan of dagje naar een pretpark. Dat is één op de dertien kinderen in Nederland! Kinderen in armoede lopen het risico sociaal buitengesloten te worden. Berkelmans: “Zo schamen ze zich voor hun thuissituatie, waardoor ze minder vaak vriendjes uitnodigen om te spelen. Hier moeten we iets aan doen. We moeten het er in ieder geval samen over hebben.”

Armoedegrens

Stichting Zomerkamp Best zet zich al jaren in voor deze doelgroep. Een deel van de deelnemende kinderen leeft tegen of onder deze armoedegrens. “Vaak zijn er nog instanties waarbij ze mogen aankloppen, maar dit is niet altijd het geval. Daarom hebben wij het initiatief ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ in het leven geroepen. Bij dit initiatief kunnen particulieren en/of bedrijven de deelnamekosten betalen voor een deelnemend kind, zodat er toch een kind (extra) mee kan op ons grote kampavontuur.”

Bijdrage leveren

Het is tegenwoordig mogelijk om een (kleine) bijdrage te leveren aan Stichting Zomerkamp Best. Hiermee leveren sponsoren een belangrijke steun aan de uitvoering van het zomerkamp. Zakelijke sponsoren zijn natuurlijk ook altijd van harte welkom. Kijk voor meer informatie, ook over de mogelijkheden om de stichting financieel te steunen, op de website van Stichting Zomerkamp Best: www.zomerkampbest.nl.

Meer berichten