<p>Leo Bisschops (links) heeft de voorzittershamer van het Schoolsport Olympiade comit&eacute; overgedragen aan Paul Gondrie.</p>

Leo Bisschops (links) heeft de voorzittershamer van het Schoolsport Olympiade comité overgedragen aan Paul Gondrie.

(Foto: Wim Jellema)

Nieuwe preses Schoolsport Olympiade

  Verenigingen

De Schoolsport Olympiade Best een jaarlijks terugkerend sportevenement voor de groepen 6 en 7 van alle basisscholen in Best. De acht scholen die Best rijk is, strijden jaarlijks tegen elkaar om die felbegeerde wisseltrofee. Welke school mag deze een jaar lang in bezit houden!

door Kim Starink

BEST - De organisatie van de Olympiade is in handen van het Schoolsport Olympiade comité. Van 2013 tot dit jaar was Bestenaar Leo Bisschops de voorzitter van dit comité. Begin dit jaar nam hij officieel afscheid. Leo heeft aangegeven dat zijn werkzaamheden als voorzitter van KBO Brabant en de andere functies die hij momenteel vervult, enorm veel tijd in beslag nemen en hij - indien mogelijk - het stokje als voorzitter graag wilde overdragen.

Opvolger

Inmiddels heeft het comité een nieuwe voorzitter gevonden, namelijk Paul Gondrie. Paul is dit jaar officieel gestart als voorzitter. En het comité is hier maar wat blij mee. Niet alleen brengt hij een dosis aan bestuurlijke ervaring met zich mee. Inmiddels is gebleken dat hij ook over flink wat sportkennis bezit. Wat niet geheel onbelangrijk is als voorzitter van een sportevenement. Maar, wie is Paul Gondrie eigenlijk? Hieronder een korte kennismaking.

Politieke functies

De meeste mensen in Best kennen hem waarschijnlijk vanuit de politiek waar hij bijna 30 jaar in heeft gezeten. “Als raadslid, wethouder en loco-burgemeester kun je veel betekenen voor de gemeenschap. Zo was mijn vader gemeentesecretaris in Best, mijn dochter Marieke zit nu in de raad van Best. Het stokje is dus mooi doorgegeven”, zo geeft Gondrie aan.

Techneut

Vanaf zijn trouwen in 1977 heeft Paul in Best gewoond en is hij actief geweest zoals onder andere bij de raad van toezicht van de woningbouwcorporatie, het bestuur van Best Vooruit en Stichting Schoolcatechese. Paul is getrouwd met Susanne en hij heeft drie dochters en inmiddels drie kleinkinderen. Van huis uit is hij een techneut en heeft hij wiskunde en natuurkunde gestudeerd in Nijmegen en daarna nog ICT aan de Technische Universiteit Eindhoven. Op dit moment is Paul binnen diverse verenigingen en stichtingen binnen en buiten Best actief

KBO Best

Vorig jaar is hij herbenoemd in het landelijk bestuur van Veilig Verkeer Nederland. Een vereniging die hem erg inspireert en waar hij al sinds 1990 lid van is. Daarnaast is hij voorzitter van de raad van commissarissen van Rinette Zorg, een zorginstelling in de regio Eindhoven. Alsmede van de stichting Proktovar, een zorgkliniek die werkzaam is in Hengelo en Best. Sinds augustus vorig jaar is Paul ook voorzitter van de KBO in Best. “Een hele mooie vereniging”, zo zegt Paul zelf: “Die al meer dan 60 jaar bestaat en activiteiten organiseert voor ouderen in Best.” Daarnaast zit hij in de stichting de Kapellekes en de stichting kruiswerk Best. “Ik verveel me dus zeker niet”, aldus Gondrie.

Sport

En dan is Gondrie nu dus ook nog de nieuwe voorzitter van het Schoolsport Olympiade comité. “Het beoefenen van sport is een gezonde bezigheid. Zowel voor jongeren, maar ook voor ouderen. Zelf sport ik ook nog en behoor daarmee tot de tweede doelgroep. De Schoolsport Olympiade is een jaarlijks evenement waar veel kinderen plezier aan beleven. Om daar een bijdrage aan te mogen leveren, is een goede zaak. Toen Peter Millenaar Sr. mij vroeg om de rol van voorzitter op me te nemen, heb ik daar dan ook volmondig ja tegen gezegd.”

Olympiade 2021

Helaas kon de Schoolsport Olympiade in Gondrie zijn eerste jaar als voorzitter niet doorgaan. Dit vanwege alle maatregelen met betrekking tot de coronapandemie. Net als dat vorig jaar ook al het geval was. Dit jaar wilde het comité de kinderen echter niet in de kou laten zitten en was er een alternatief bedacht: een sportquiz. Op deze manier konden de kinderen uit de groepen zes, zeven en acht van bijna alle basisscholen in Best toch tegen elkaar strijden. Weliswaar digitaal, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Op pagina 17 in deze krant leest u een uitgebreid verslag van deze sportquiz.

Meer berichten