<p>Arnold Dijkstra overhandigt namens Lionsclub Best Oirschot symbolisch een pak koffie aan Frans van Rosendaal van de Voedselbank Best en omstreken.&nbsp;</p>

Arnold Dijkstra overhandigt namens Lionsclub Best Oirschot symbolisch een pak koffie aan Frans van Rosendaal van de Voedselbank Best en omstreken. 

(Foto: )

Voedselbank ontvangt 2.079 pakken koffie

  Verenigingen

Lionsclub Best-Oirschot heeft in de afgelopen maanden november, december en januari maar liefst 1.001.290 punten Douwe Egberts koffiepunten ingezameld. Een recordopbrengst! De inwoners konden hun koffiepunten inleveren bij verschillende locaties en supermarkten in Best, Middelbeers en Oirschot. In ruil voor deze koffiepunten ontving de Voedselbank Best en omstreken afgelopen week 2.079 halfpondspakken koffie van Douwe Egberts. Dat komt neer op 83.000 koppen koffie!

BEST - Arnold Dijkstra van de Lionsclub Best Oirschot maakte dit resultaat op 9 april jongstleden bekend. Hij overhandigde symbolisch deze 2.079 pakken koffie aan de Voedselbank. Arnold Dijkstra vond het hartverwarmend om te zien hoeveel inwoners uit Best, Middelbeers en Oirschot deze voedselbank een warm hart toedragen. Hij dankte iedereen die aan het succes van deze actie bijgedragen hebben: inwoners, supermarkten, locaties, maar ook leden van de Lions die avondenlang punten hebben geteld. “Het resultaat mag er zijn”, aldus Arnold Dijkstra.

82 gezinnen in Best e.o.

Voedselbank Best en omstreken is er voor de inwoners van Best, Son en Breugel, Oirschot, Spoordonk en De Beerzen. “Momenteel maken niet minder dan 82 gezinnen gebruik van onze voedselbank”, aldus Frans van Rosendaal van de Voedselbank. “Het aanbod van voedsel komt van bedrijven die bepaalde producten niet meer (tijdig) kunnen verkopen en in plaats van het te vernietigen, geven zij het aan ons. Met uitsluitend vrijwilligers (ruim 30) zorgen wij ervoor dat dit voedsel op de juiste plek terecht komt”.

Naast Lionsclub Best Oirschot deden nog ruim 133 andere Lionsclubs in Nederland mee aan de inzameling van koffiepunten. Landelijk hebben 99 miljoen waardepunten - een recordopbrengst - in totaal 204.000 pakken koffie opgeleverd voor 60 voedselbanken en uitdeelpunten in ons land.

Onder het motto ‘Lions helpen!’ zetten de leden van Lionsclub Best Oirschot zich belangeloos in voor maatschappelijke doelen. Dat doen ze met materiële hulp, maar ook met onze kennis en ervaring, handjes of toegang tot een netwerk. De Lions richten zich vooral op regionale goede doelen. Minder bekend is dat ze via het internationale fonds LCIF direct klaarstaan bij rampen in de hele wereld. Als er een aardbeving is, start de volgende dag al de noodhulp door de Lions. Op dit moment zijn er in Nederland zo’n 11.000 leden en wereldwijd 1,4 miljoen. Daarmee is de Lionsclub de grootste serviceorganisatie ter wereld.

Meer berichten