<p>&nbsp;In september 2019 was Harapan voorzitter Jos van der Heijden op West-Timor om zakken rijst te bezorgen bij de allerarmsten.</p>

 In september 2019 was Harapan voorzitter Jos van der Heijden op West-Timor om zakken rijst te bezorgen bij de allerarmsten.

(Foto: )

‘Een Pak voor een Zak’: rijst voor de allerarmsten op West-Timor

  Verenigingen

Op één van de armste eilanden van Indonesië komt veel armoede voor. Er wordt honger geleden, de gezondheidszorg en hygiëne laten dikwijls te wensen over en er is op veel plaatsen sprake van slechte huisvesting en gebrek aan schoon (drink)water.

BEST - Het belangrijkste middel van bestaan op West-Timor is landbouw. Door de maandenlange droogte is het verbouwen van goed en voldoende voedsel heel moeilijk. In het noorden vestigden zich tijdens en na de zeer bloedige strijd met het huidige zelfstandige Oost-Timor - eind vorige eeuw - veel vluchtelingen die daar in pure armoede in het grensgebied een nieuw bestaan probeerden op te bouwen. In 2007 zijn de zusters van de Congregatie FCJM naar Atambua gekomen om hulpbehoevenden te helpen. Zij stichtten het rehabilitatiecentrum Hidup-Baru voor dubbelgehandicapte kinderen. Tijdens hun huisbezoeken nemen de zusters rijst en andere levensmiddelen mee voor de allerarmsten. In september 2019 was Harapan voorzitter Jos van der Heijden op West-Timor. Hij bracht daar samen met Hidup-Baru vrijwilliger Nico Eijkmans zakken rijst bij armen en gehandicapten. Om nog meer mensen te kunnen helpen, heeft stichting Harapan de actie ‘Een Pak voor een Zak’ opgezet. In samenwerking met de Plus supermarkten Ton Henst en Erwin Kenter wordt van 9 tot en met 18 april rijst verkocht voor 1,50 euro per pak. Van de opbrengst worden zakken rijst gekocht én bezorgd bij arme gezinnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden