<p>Best Duurzaam en IVN hebben Kristie van Oss op 20 februari coronaproof in het zonnetje gezet.</p>

Best Duurzaam en IVN hebben Kristie van Oss op 20 februari coronaproof in het zonnetje gezet.

(Foto: )

Lekker lokaal en gezond eten!

  Verenigingen

Best Duurzaam wil lokaal geproduceerd duurzaam voedsel toegankelijker maken voor consumenten uit Best. Zo maken zij het makkelijk en uitnodigend om lokaal te eten. Kies daarbij bij voorkeur voor seizoensproducten. In dit kader liep afgelopen maanden een door IVN en Best Duurzaam georganiseerde receptenwedstrijd waarbij de deelnemers werden uitgedaagd om in de keuken aan de slag te gaan met boeren-, witte- of groene savooiekool.

BEST - Onlangs kreeg Kristie van Os in De Tuin van Best de eerste prijs overhandigd voor haar lekkere en inventieve recepten met savooie kool. Deze waren niet alleen vegetarisch, maar ook koolhydraat arm en zonder zuivel. Dit vanwege haar dieet. En of dat kan smaken? Kristie heeft de Oerkeuken omarmd en is daar volop mee aan het experimenteren. En met succes! Drie zeer gevarieerde en vooral lekkere recepten met savooie kool, die ook voor de minder ervaren koks goed te doen zijn. Kristie heeft als prijs een proefabonnement van De Tuin van Best ontvangen en gaat daar de komende 8 weken enthousiast mee aan de slag. Haar winnende recepten staan op de website van Best Duurzaam: www.bestduurzaam.nl. Daar zijn de komende 8 weken ook diverse voorjaarsrecepten te vinden. Interessant voor iedereen die gezond, lekker en lokaal wil eten met groenten uit het seizoen. Laat je verrassen door Kristie, de kokkin, en Jan, de boer, en proef mee!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden