<p>De banken zijn 2 meter lang, maar te verlengen door aan weerszijden een extra zitplaats uit te trekken, waardoor de lengte in totaal 2,9 meter kan worden.&nbsp;</p>

De banken zijn 2 meter lang, maar te verlengen door aan weerszijden een extra zitplaats uit te trekken, waardoor de lengte in totaal 2,9 meter kan worden. 

(Foto: )

Eikenhouten kerkbanken van het Boterkerkje te koop

  Verenigingen

Het Boterkerkje aan het Vrijthof is het oudste monument van Oirschot en zelfs van de regio. Het was twee eeuwen lang de kerk van de protestantse gemeenschap van Oirschot, Best en de Beerzen en daarvoor was het een katholieke kerk. Vanaf januari vorig jaar is het gebouw in beheer overgedragen aan een nieuwe stichting: ‘Het Boterkerkje’.

OIRSCHOT - Deze stichting heeft ten doel het prachtige monument in stand te houden door het organiseren van (culturele) activiteiten en het verhuren van het gebouw voor bijvoorbeeld huwelijken en uitvaarten. Om dit te kunnen doen, zijn enige tijd geleden de kerkbanken te vervangen door stoelen. De banken, die gemaakt zijn door een Oirschotse meubelmaker bij de verbouwing van rond 1960, waren tijdelijk opgeslagen, in afwachting van een nieuwe bestemming. De stichting biedt geïnteresseerden nu de unieke kans om deze originele, zeer degelijk gebouwde eikenhouten kerkbanken aan te schaffen. De stichting biedt de banken aan voor een vraagprijs van 100 euro per stuk. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het kerkje. Interesse? Mail dan naar info@hetboterkerkje.nl. De stichting hoopt de kerkbanken op deze manier een waardige nieuwe bestemming te kunnen geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden