Ludieke actie carnavalsvierders in Klompengat | Groeiend Best


<p>&#39;Het Volk van Alaaf&#39; roept alle inwoners van Klompengat op om mee te doen aan de actie &#39;Bij Ons Staat Op De Keukendeur...&#39;.</p>

'Het Volk van Alaaf' roept alle inwoners van Klompengat op om mee te doen aan de actie 'Bij Ons Staat Op De Keukendeur...'.

(Foto: )

Ludieke actie carnavalsvierders in Klompengat

  Verenigingen

Plotseling staat er een witte deur bij je woning. Waar komt die vandaan? Niemand die het weet. Of niemand die er voor uit wil komen. In Best, het Klompengat, hebben de deuren iets met carnaval te maken. Eind deze week worden deze even stiekem als ze zijn geplaatst weer opgehaald. Ze krijgen dan een plekje in het dorp in de hoop dat er carnavalsvreugde van kan worden afgeleid.

BEST - “Wij zijn ‘het Volk van Alaaf’, een groep carnavalsvierders. Toen één van ons van het idee uit Raamsdonk hoorde (zie filmpje op Omroep Brabant), ging het idee met ons aan de haal en hebben het met wat aanpassingen in ‘ons Goei Klompengat’ uitgevoerd. De meeste carnavalsvierders kennen natuurlijk de Bossche carnavalskraker van de Twee Pinten ‘Bij Ons Staat Op De Keukendeur’. Een lied dat goed past nu het openbare carnaval alleen digitaal gevierd kan worden en dat doet ons carnavalshart pijn. Wij hebben zeker begrip voor de regels om verspreiding van het coronavirus te stoppen. Toch proberen we wel in mogelijkheden te denken om ook dit jaar het carnavalsgevoel uit te dragen. Wat is nu het idee. Wij hebben via Marktplaats keukendeuren verzameld en bij de carnavalsverenigingen achtergelaten. Ieder heeft er een beschrijving bij gekregen met het verzoek om op een kant een opbeurende spreuk, groet of wens te zetten, die natuurlijk moet beginnen met: “Bij ons staat op de keukendeur...” De andere kant is door de verenigingen vrij te gebruiken. We hebben een tijd afgesproken dat de keukendeuren klaar moeten staan op de plek waar we ze hebben neergezet. Deze gaan we vervolgens - op ruim voldoende afstand van elkaar - in het centrum van ‘ons Goei Klompengat’ neerzetten. Door gewoon gezellig te wandelen door het centrum kunnen de keukendeuren ‘coronaproof’ bekeken worden.”

Iedereen kan meedoen

De organisatie roept alle bewoners van ‘ons Goei Klompengat’ op om samen met hun gezin, partner of vrienden of in de klas zelf een deur te versieren binnen het motto ‘Bij Ons Staat Op De Keukendeur....’ Hierbij natuurlijk rekening houdend met de geldende RIVM-regels. De deur kunnen ze van carnavalszondag tot dinsdagavond in hun voortuin of achter het raam zetten. Ook doen we een oproep om iedereen die de vlag van Klompengat of een andere vlag heeft, deze uit te hangen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden