Al meer dan 500 collectanten voor Goede Doelen Week Best | Groeiend Best


<p>Alle initiatiefnemers van de Goede Doelen Week Best op een rijtje. Er zijn voor diverse wijken nog altijd collectanten nodig.&nbsp;</p>

Alle initiatiefnemers van de Goede Doelen Week Best op een rijtje. Er zijn voor diverse wijken nog altijd collectanten nodig. 

(Foto: )

Al meer dan 500 collectanten voor Goede Doelen Week Best

  Verenigingen

Achter de schermen wordt door ongeveer twintig actieve vrijwilligers hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de eerste Goede Doelen Week Best van 11 tot en met 17 april 2021. Dat verloopt voorspoedig.

Best - Belangrijke voorwaarde voor het slagen, is het vinden van voldoende collectanten. Ingrid Clément en Erna Hendriks van de werkgroep ‘Collectanten en wijkindeling’ zijn afgelopen periode druk bezig geweest met de werving. Recent stond de teller op ruim 500 collectanten. Opnieuw een belangrijke mijlpaal in de organisatie van de 1e Goede Doelen Week in Best.

“De Goede Doelen Week, waarbij alle CBF-doelen gezamenlijk collecteren gedurende 1 week, is nieuw en collectanten zullen dus uitleg moeten geven aan de deur. Dit gebeurt tijdens het uitdelen van de enveloppen met invulformulier in de week voorafgaand aan de Goede Doelen Week. Daarom willen we echt voldoende collectanten hebben, zodat de tijdsinvestering per collectant beperkt blijft. Het idee is nu dat iedere collectant ongeveer dertig woningen gaat bezoeken. We zijn echt blij dat het ons gelukt is om de teller op 500 te krijgen!”, aldus Ingrid en Erna. Overigens kan iedereen die interesse heeft, zich gerust aanmelden via de website. Er zijn nog collectanten nodig in de wijken Dijkstraten, Wilhelminadorp, Steegsche Velden en Villawijk. Ook worden nog collectanten gezocht die wonen en / of toegang hebben tot appartementencomplexen en flats. Tom van der Waals (voorzitter) is trots op het brede enthousiasme voor de Goede Doelen Week. “Het is verbazingwekkend dat we binnen de Bestse gemeenschap zo snel een groep enthousiaste vrijwilligers hebben kunnen mobiliseren die hun talenten inzetten om de Goede Doelen Week tot een succes te maken. Er is bijvoorbeeld ook een groep die bezig is met logistiek en materialen. Denk dan aan collectebussen, vlaggen en spandoeken. Alle ruim 30.000 Bestenaren willen we bereiken en daarvoor is een goede zichtbaarheid echt van belang. We hebben hier overigens nog een uitdaging, want we zoeken nog een plaats waar we de 500 collectebussen en vlaggen kunnen opslaan. Gelet op de medewerking van velen tot dusverre, ben ik optimistisch dat we ook een oplossing vinden voor deze uitdaging!” Stap voor stap wordt de organisatie concreter en komt er zicht op alle praktische zaken. Om iedereen optimaal te informeren, komt er een speciale nieuwsbrief. Inschrijven daarvoor kan ook via de website: www.goededoelenweekbest.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden