Kerststallenroute welkome afwisseling | Groeiend Best


<p>De buurtbewoners deden ook dit jaar weer enorm hun best om met zo&#39;n origineel mogelijke stalletjes voor de dag te komen. Foto: Gert van Schie</p>

De buurtbewoners deden ook dit jaar weer enorm hun best om met zo'n origineel mogelijke stalletjes voor de dag te komen. Foto: Gert van Schie

(Foto: Gert van Schie )

Kerststallenroute welkome afwisseling

  Verenigingen

Vanaf 20 december hebben veel bezoekers de kerstallenroute gevolgd in de Vleut. Gezinnen met kinderen op fiets, duo’s aan de wandel en een enkeling met de auto… iedereen genoot op zijn of haar eigen manier van kerst in de Vleut.

Best - De een was vooral enthousiast over de vele kerststalletjes langs de route terwijl de ander een moment van rust vond bij de Mariakapel. Ondanks de beperkende maatregelen kon dit de tocht gelukkig toch nog gerealiseerd worden.

Frisse neus

Veel mensen maakten hier dankbaar gebruik van. Het was immers een van de weinige dingen die te doen waren. En om dan toch even een frisse neus te kunnen halen, was voor veel gezinnen een welkome afwisseling in de vakantie. Met veel enthousiasme hebben ook de aanwonenden aan de kerststallenroute hun creativiteit laten zien door een kerststal te plaatsen van hout, strijkkralen, steen of een gebreide Jozef, Maria en kindje Jezus. Elke avond werden vanaf 17.00 uur de meeste stalletjes verlicht.

Kerststal

De kerststal, die dit jaar 25 jaar bestond, was ook weer een kenmerkend punt van de route bij de Mariakapel aan de Broekdijk. De herberg, van waaruit normaliter een drankje wordt aangeboden aan de bezoeker, bleef dit jaar helaas gesloten.

Stichting

Vanaf dit jaar is de kerststallenroute ondergebracht binnen de Stichting Kerst in de Vleut van waaruit de meeste activiteiten worden georganiseerd. Deze stichting is afhankelijk van het buurtbudget en vrijwillige bijdragen om de activiteiten te blijven realiseren. Een financiële steun is dan ook van harte welkom en kan overgemaakt worden op het rekeningnummer van Stichting Kerst in de Vleut: NL87 SNSB 0339 6163 ten name van Stichting Kerst in de Vleut.

Volgende kerstperiode

Daarmee kunnen dan ook weer plannen gemaakt worden voor de volgende kerstperiode van 2021 - 2022. Waarin de kerststallenroute hopelijk weer volledig aangekleed van start kan gaan. Dus met de gezellige herberg erbij. Zie voor meer informatie: www.kerstindevleut.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden