Logo groeiendbest.nl


De uitdagende klim- en klautermogelijkheden in SportsPlanet aan De Maas 6 in Best. Foto: Jeroen Maes
De uitdagende klim- en klautermogelijkheden in SportsPlanet aan De Maas 6 in Best. Foto: Jeroen Maes (Foto: Jeroen Maes)

SportsPlanet vanaf 15 augustus open

  Sport

Bowlen, indoor en outdoor tennissen, klimmen, trampoline springen (bounz), clip 'n climb en jungle chase, indoor soccer, lasergame, footdarts, squash, het kan vanaf 15 augustus allemaal in SportsPlanet aan De Maas 6 in Best. De accommodatie, bij velen ook bekend als het Vrijetijdscentrum, is dan weer open om jongeren en volwassenen een scala aan mogelijkheden te bieden.

door Theo Louwers

BEST - "Door de corona lockdown waren we vanaf 15 maart tot 1 juni gesloten", zegt bedrijfsleider Frank Stienen. "Vanaf 1 juni zijn we beperkt open en in de laatste week van de schoolvakantie gaan we vol open, met in acht neming van de anderhalve meter maatregel en andere RIVM-maatregelen."
Twan Wijnen is de nieuwe exploitant van SportsPlanet. "Ik heb ik Waalre drie sporthallen en SportsPlanet is een mooie aanvulling op wat we te bieden hebben. Het is een mooie uitdaging. Met wat hier al aan activiteiten en sporten gedaan kan worden, bieden we een breed publiek volop sport- en funmomenten. De bedoeling is dat we komende maanden nieuwe concepten ontwikkelen. We denken bijvoorbeeld aan padel, een opkomende sport die in andere landen, bijvoorbeeld Spanje, al heel populair is. We onderzoeken nu de mogelijkheden. Zo hebben we nog veel plannen op stapel staan."

Feesten en partijen

SportsPlanet was in de afgelopen jaren ook een plek waar veel feesten en partijen werden gehouden. "We hebben de ruimte en veel mogelijkheden. Feesten en partijen, eventueel in combinatie met een activiteit, bieden we weer aan. Net als de mogelijkheid tot het houden van een beurs", zegt Frank Stienen.

Padel in opkomst

Padel is een racket- en balsport voor twee spelers of voor paren, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden.

Summerfun Deal

Van 15 augustus tot en met 23 augustus start SportsPlanet gelijk met de SummerFun Deal. "Voor 20 euro geniet je een ochtend (van 10.00 tot 13.00 uur) of middag (van 13.30 tot 16.30 uur) van onze verschillende activiteiten", zegt Twan Wijnen. "Let op: Reserveren is verplicht." Voor meer info: www.vtcbest.nl.

Theo Louwers
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden