Logo groeiendbest.nl


Prijsuitreiking Doris, Corona Marathon
Prijsuitreiking Doris, Corona Marathon (Foto: Brennie Frishert)

Doris loopt marathon van Wenen in Best

  Sport

Zondag 19 april zou Doris Mayrhofer, geboren Oostenrijkse, meedoen aan de marathon van Wenen. Maar door de Corona omstandigheden zijn alle evenementen gecanceld, zo ook de marathon van Wenen.

BEST - Omdat Doris toch wat uren voorbereiding in de training heeft zitten dacht ze: ik ga gewoon op de dag dat de marathon van Wenen zou zijn, een marathon lopen in Best. Gewoon starten op dezelfde tijd als dat ze zou starten in Wenen.

Ronde 1

Dus om 09:00 uur 's ochtends is ze van start gegaan. Ze had zelf een route uitgestippeld. De eerste ronde zou een halve marathon zijn, dan zou ze voorbij haar huis komen zodat ze wat drinken en eten zou kunnen meenemen mocht dat nodig zijn.

Als snel kwamen er wat buren uit nieuwsgierigheid naar buiten en stond de groep gezellig met z'n allen, op gepaste afstand van elkaar, met elkaar te kletsen.

Ronde 2

De tweede ronde was een ronde van 15 kilometer. Daarna kwam ze weer langs om de inwendige mens te versterken. Wederom kwamen de buren buiten met hetzelfde resultaat, aanmoedigen en een praatje met elkaar maken. Ze kwamen allemaal tot de de conclusie dat het erg leuk is wat Doris aan het doen is en het breekt een beetje de sleur van het thuiszitten.

Ronde 3

De laatste ronde was een rondje van 6 kilometer en een beetje om dan uiteindelijk uit te komen op de 42 kilometer en 195 meter. De kinderen hadden op straat een finishlijn getekend en met wc-papier een lint gemaakt waar hun moeder doorheen kon finishen. En iets voor 12:30 was het dan zover!

Finish

Doris kwam om de hoek lopen en finisht in een geweldige tijd van 3 uur 27 minuten en 18 seconden. De bloesem van de Japanse Kers werd als confetti over haar heen gegooid. Iedereen was aan het juichen, haar dochters Hannah en Frida overhandigden haar de bloemen en alle buren die op dat moment buiten stonden applaudisseerden. Het was een geweldige marathon, vond Doris, en de support uit de buurt was de kers op de taart!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden