Logo groeiendbest.nl


Foto: Martin Nijkamp/Koen van den Boomen

Creatief met corona bij Atletiekvereniging Generaal Michaëlis

  Sport

Natuurlijk, de trainingen gaan niet door, de Algemene Ledenvergadering is uitgesteld, de maandelijkse AVGM Conditio Trimloop is afgelast. En ga zo maar door. Paul Hoen, al ruim vijf jaar voorzitter van Atletiekvereniging Generaal Michaëlis, krabt zich eens achter het oor: “Wat kunnen we onze leden nu nog als service bieden? Aan de andere kant zie je juist nu heel veel creatieve ideeën ontstaan.”

BEST - Gezonde mensen hebben minder last van het coronavirus. Bewegen is belangrijk voor ieders gezondheid, nu meer dan ooit. En hardlopen is dan dé manier om zelf, vanaf thuis je conditie op peil te houden. Op de site avgm.nl vind je schema’s die kunnen helpen dit verantwoord te doen.

Hardlopen en wandelen zijn nu een van de weinige sporten die je alleen kan en mag beoefenen. Dat valt ook bestuurslid voor het lopen Kathinka van Dijk op: “Inderdaad zie je dat veel mensen, jong en oud, juist nu aan het lopen zijn geslagen. Ik zie vanaf m’n balkon dan ook de meest afgrijselijke, foute schoenen en bewegingen.” Met pijn in het hart heeft ze onlangs de Yakult Start to Run cursus van deze maand af moeten blazen. “De volgende is pas in september. Misschien kunnen die beginners via ons een verantwoord schema en wat begeleiding krijgen. Gaan we snel mee aan de slag.”

AVGM Corona Challenge

“Binnen GM zien we ook wat positieve, creatieve ontwikkelingen”, constateert ook voorzitter Paul Hoen tot zijn verrassing. “Zo verzorgt Marcel Reintjes elke donderdagavond online een bootcamptraining vanuit z’n achtertuin. Ook houden we diverse loopgroepen bezig met een soort wedstrijdje, waarin ze iedere week foto- en quizopdrachten krijgen: de AVGM Corona Challenge. Hieruit komen verrassend creatieve dingen naar voren. Als deze sportstilte langer gaat duren, dan zullen we er zeker meer gaan bedenken.”

Looptrainer Kathinka van Dijk: “Speciale aandacht krijgen nu ook de starters en doorstarters, die uiteraard nog niet op zo veel ervaring kunnen terugvallen. Die worden extra begeleid via de app.

Voor de lopende Yakult Start to Run cursus zijn schema’s gedeeld. De afsluitende 5-kilometertest voor het certificaat gebeurt op afspraak en wordt samen met een loopanalyse op video vastgelegd.”

Bij de pupillen is gestart met het delen van filmpjes en tips. De coördinatoren gaan samen met de trainers ook andere acties bekijken.

Trainers en deelnemers van de diverse loopgroepen houden elkaar meer dan ooit op de hoogte van trainingen via hun groepsapp.

De veranderingen gaan snel, zorg dat je niets mist: op avgm.nl staan ook links naar de sociale media.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden