Logo groeiendbest.nl


Vanwege de speciale 25e editie werden er ook een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet.
Vanwege de speciale 25e editie werden er ook een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet. (Foto: )

Stormachtig potje tennis

  Sport

Van 6 tot en met 16 februari vond bij LTV Best de 25e editie van het Open Tennis- en Padeltoernooi plaats. 675 deelnemers streden om de felbegeerde eerste plaatsen. En ze hadden extra tegenstand, want op beide zondagen hielden de stormen Ciara en Dennis flink huis op de banen aan de Randweg.

BEST - Het Open toernooi heeft een lange historie, en oudgediende Anny Kreijveld stond mede aan de wieg hiervan. "Samen met Rina van Vroenhoven en Nelly Theunissen † wilden we al langer een toernooi organiseren, maar het bestuur was in eerste instantie wat minder enthousiast. Toch zijn we blijven proberen en met de komst van een nieuwe voorzitter en de vervanging van de negen gravelbanen door kunstgrasbanen, kregen we dan eindelijk groen licht. Hoewel er toen alleen nog gespeeld werd in de damesdubbel, was daarmee de eerste editie een feit en meteen ook een groot succes. Want met maar liefst 400 partijen, was er zelfs de restrictie dat eigen leden zich maar voor één onderdeel in mochten schrijven."

"Ik kijk met plezier terug op die tijd", vervolgt Anny haar verhaal. "We brachten destijds de inschrijfkaarten nog persoonlijk bij de leden in Best rond, en de speeltijden van de geplande wedstrijden werden met de post opgestuurd. Gelukkig is dat inmiddels allemaal geautomatiseerd en dat moet ook wel met de 472 wedstrijden die tijdens dit toernooi in de 43 verschillende onderdelen gepland stonden. Zeker gezien de drukke agenda's van iedereen tegenwoordig." Als vanouds mocht de feestavond op de tweede vrijdag van het toernooi op een grote belangstelling rekenen. Niet in de laatste plaats vanwege de altijd succesvolle loterij. Hoofdsponsor Decathlon had een prachtige prijs ter beschikking gesteld, namelijk een tennis- of padelracket met -tas. Daarnaast waren nog diverse sponsors bereid gevonden om de loterijprijzen te completeren. 

Vanwege de speciale 25e editie werden er ook een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zo kregen zowel Rina van Vroenhoven als Anny Kreijveld een attentie voor hun verrichte diensten de afgelopen 25 jaar, en in het geval van laatstgenoemde nog steeds. "Hoewel Anny het stokje als toernooileider inmiddels overgedragen heeft aan de nieuwe generatie, zit ze nog elk toernooi met regelmaat achter de wedstrijdtafel", vertelt voorzitter Hendry Dhondt. "Want hoewel er sinds die begintijd veel veranderd is, is er één ding hetzelfde gebleven, namelijk de tomeloze inzet van alle vrijwilligers en het enthousiasme van de deelnemers. Winnen is leuk, maar meedoen of er gewoon zijn, des te belangrijker!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden