Logo groeiendbest.nl


Foto: Tiny Steenbakkers (AVGM)

Joe Mann Bosloop en Wandelevent op zondag

  Sport

Atletiekvereniging Generaal Michaëlis houdt zondag 26 januari gelijktijdig twee evenementen. De 63e Joe Mann Bosloop kent al een rijke traditie. Daarnaast wordt, op een steenworp afstand van het Joe Mann natuurtheater, bij het Boshuys het eerste Joe Mann Wandelevent gehouden.

BEST - Hardlopen of wandelen? "Iedereen kan meedoen."

Joe Mann Bosloop

Het programma van de Joe Mann Bosloop begint om 10.00 uur met trimlopen van 950, 3400, 5900 of 8300 meter, waaraan iedereen kan meedoen. Het officiële wedstrijdprogramma van de verschillende leeftijdsklassen start om 11.00 uur. Voor deelname hieraan moet je wel lid zijn van een atletiekvereniging. De ronde is met spikes te lopen, kleedruimte is aanwezig. Er zijn ereprijzen voor de verschillende wedstrijdcategorieën; alle deelnemers ontvangen een herinnering.

De Joe Mann Bosloop is de zesde van acht crossen die meetellen voor de Runnersworld Kempische Cross Competitie. Deze competitie wordt georganiseerd door de Kempische atletiekverenigingen. De zes beste resultaten tellen mee. Inschrijven kan zondag ter plaatse bij het Joe Mann natuurtheater vanaf 9.00 uur. Voorinschrijven kan tot en met donderdag 23 januari via www.avgm.nl. Hier is ook het volledige programma te vinden, evenals het parcours, het inschrijfgeld en de tussenstand van de competitie.

Joe Mann Wandelevent

Op dezelfde dag wordt het 1e Joe Mann Wandelevent gehouden. Start en finish zijn zondag bij het Boshuys, Sonseweg 39 in Best, midden in de prachtige natuur van de bossen en heide tussen Best en Son. Het Boshuys is dicht genoeg bij de Joe Mann Bosloop, om na het wandelen de hardlopers aan te moedigen. Er kunnen drie afstanden (7, 14 of 21 km) worden gelopen, met elk een eigen route. De starttijden zijn vanaf 8.00 uur. Voor meer informatie over het programma ga je naar www.avgm.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden