Logo groeiendbest.nl


Kijk voor foto's en meer informatie op de website en Facebook. Foto en tekst: Rallymaniacs / M-Press Productions.
Kijk voor foto's en meer informatie op de website en Facebook. Foto en tekst: Rallymaniacs / M-Press Productions. (Foto: Rallymaniacs)

Team Van de Laar overtreft zichzelf

  Sport

Voorafgaand aan de Dakar 2020 hadden Jan en Ben van de Laar en Simon Stubbs opgeschreven wat hun doelen waren. Aan de finish werd het papiertje pas weer tevoorschijn gehaald. 'Top 15 en de derde beste Nederlandse truck in het klassement' stond erop. Die doelen heeft de équipe van Fried van de Laar Racing ruimschoots behaald.

BEST - Met de veertiende plaats en de derde truck in de eindrangschikking, heeft Team Van de Laar zichzelf overtroffen. "We moesten in de laatste etappe nog wel pushen om de veertiende plaats te verdedigen", glunderde Ben van de Laar. "Dat was het doel en dat is gelukt. Het was nog best een mooie etappe ook, in elk geval een uitdagende. We hebben genoten." De eerste editie van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië is het team erg goed bevallen, niet alleen vanwege de positieve uitkomst. Er zouden wat meer duinen in de route mogen, maar verder niets dan lof.

"We hebben genoten van het land, de uitgestrekte vlaktes, van het rijden hier", zegt Ben. "De organisatie heeft het top geregeld." Dat was in het verleden wel anders en een reden voor het team om het heil elders te zoeken. Aan de finish maakten de broers Van de Laar nu echter al plannen om volgend jaar terug te keren naar Saoedi-Arabië. Jan van de Laar: "De bedoeling is ook de Morocco Desert Challenge te rijden in april, maar dat is nog niet zeker. We gaan eerst nadenken over een nieuw concept voor de truck."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden