Logo groeiendbest.nl


De meiden kunnen zich nu op gaan maken voor de 2e kwalificatiewedstrijd welke gehouden gaat worden op 25 en 26 januari in Valkenswaard.
De meiden kunnen zich nu op gaan maken voor de 2e kwalificatiewedstrijd welke gehouden gaat worden op 25 en 26 januari in Valkenswaard. (Foto: )

Medailles voor turnsters GV Best

  Sport

In het weekend van 14 en 15 december stond de 1e kwalificatiewedstrijd op de planning voor de turnsters van GV Best die uitkomen in de N3, jeugd N4 en bovenbouw 3e divisie.

BEST - In de categorie Junior mocht Meike van den Berk het spits afbijten voor GV Best. Een prachtige vloeroefening en dito sprong leverde haar uiteindelijk een mooie 13e plaats in het eindklassement op. In de andere baan bij de categorie pupil 1 mocht Fienelot Piek het spits afbijten bij de onderbouw turnsters. Na een stabiele en erg nette wedstrijd heeft Fienelot een 13e plaats behaald in het eindklassement.

De volgende wedstrijdronde was het de beurt aan de categorie instap. Voor Suus Boetzkes, Jill van de Westerloo, Olivia Missale en Julia Veraart was dit hun eerste officiële wedstrijd na twee onderlinge wedstrijden. Ondanks dat dit erg spannend was hebben de meiden het goed gedaan. Suus wist de zenuwen onder bedwang te houden op de evenwichtsbalk en turnde de oefening uit zonder er van af te vallen. Jill liet een mooie salto op sprong zien en ook haar overslag over de pegasus ging goed.

Olivia liet zien hoe sterk ze is tijdens haar rekoefening en Julia straalde tijdens de vloeroefening. De derde wedstrijdronde was het de beurt aan de categorie pupil II. Ziva Mutsaerts, Sanne van Adrichem en Lenne van den Oetelaar turnen dit jaar voor het eerst aan de bruglegger en lieten zien hoe hard ze hiervoor geoefend hebben. Ook op de andere toestellen lieten ze mooie oefeningen zien.

De laatste wedstrijdronde mochten de jeugd I meiden Nienke van den Biggelaar en Emi Cheng hun kunsten laten zien. Ze hebben laten zien wat ze kunnen en hebben mooie oefeningen geturnd. Bij de senioren waren de verwachtingen hoog gespannen na de twee prachtige podiumplaatsen tijdens de Open Tilburgse Kampioenschappen. Ondanks de extra zenuwen die dit met zich meebracht lieten de meiden zich niet van hun stuk brengen en wisten ook deze wedstrijd weer hoge ogen te gooien. Waar vorige wedstrijd Tessa de Rooij nog het brons mee naar huis wist te nemen was het vandaag de beurt aan Pien van der Vleuten.

Op vrijwel alle toestellen wist ze in de top te eindigen met mooie oefeningen welke haar uiteindelijk een verdiende 3e plek op het podium opleverde. Tessa had ook een goede wedstrijd en lag op koers voor een mooi resultaat maar helaas had ze twee vallen bij haar balkoefening waardoor ze zakte in het klassement.

Maaike Nuys is helaas nog steeds geblesseerd en kon daardoor alleen uitkomen op brug en balk. Kiki de Feber liet wederom zien dat men dit jaar rekening met haar moet houden. Met een enorm hoge score op vloer en een mooie stabiele balkoefening wist ze wederom alle concurrentie achter zich te laten en kreeg ze de welverdiende gouden medaille omgehangen.

Op zondagochtend was het de beurt aan de Jeugd II. Ise van de Wal, Ise van den Wildenberg en Mirthe Bazelmans lieten zien dat ze hard getraind hebben en wisten zich ruimschoots te verbeteren ten opzichte van de Open Tilburgse Kampioenschappen. Mirthe had een hele mooie balkoefening waarbij ze een boogje liet zien. Ze blesseerde zich echter bij een harde val van de balk met haar afsprong waardoor ze helaas de vloer en sprong aan zich voorbij moest laten gaan.

De meiden kunnen zich nu op gaan maken voor de 2e kwalificatiewedstrijd welke gehouden gaat worden op 25 en 26 januari in Valkenswaard. Dan wordt ook duidelijk wie zich hebben geplaatst voor de regiofinale waarmee uiteindelijk een plaatsje in de landelijke wedstrijden behaald kan worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden