Logo groeiendbest.nl

Laatste wedstrijd van 2017 brengt Wilhelmina Boys geen punten

  Sport

RKSV Heeze 1 – Wilhelmina Boys 1; 4-1

Ondanks de slechte weeromstandigheden in de week voorafgaande aan het laatste competitieduel in de tweede klasse-F, hebben toch alle ontmoetingen doorgang gekregen. Voor het vaandelteam van Wilhelmina Boys betekende de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 een bezoek aan RKSV Heeze, en die ontmoeting is helaas geëindigd in een 4-1 nederlaag.

Noodgedwongen stond er een zeer jeugdig elftal van de tricolores voor aanvang van de wedstrijd op het formulier. De gemiddelde leeftijd van het basisteam bedroeg net iets meer dan 22 jaren. Hoofdtrainer Ronny Everaerts had in de verdediging een plek ingeruimd voor Koen Leijtens en in de voorhoede was een basisplaats weggelegd voor Joey van de Zanden. In de eerste helft moest het elftal uit Best op het zware veld het initiatief aan de tegenstander laten, desondanks werden er aan beide kanten heel weinig kansen gecreëerd en dat had niet met aanvallend onvermogen te maken, de verdedigingen van de beide opponenten hadden de zaakjes goed voor elkaar. Het was echter Heeze, die net voordat er een half uur gespeeld was, op voorsprong kwam. Na een hoekschop wist de thuisploeg uit een scrimmage bij de eerste paal doel te treffen. Net voordat de beide ploegen naar de thee wilden  gaan, werd de voorsprong van de thuisploeg verdubbeld. Na een aanval over vele schijven wist Heeze uiteindelijk een vrijstaande speler te bereiken, die in de verre hoek doeltreffend wist af te ronden.

In de tweede helft trok het elftal van Wilhelmina Boys meer het initiatief naar zich toe en dat leverde al snel resultaat op. Al na enkele minuten werd Mike Smit in het strafschopgebied van de tegenstander vrij gespeeld en zijn inzet leverde een 2-1 stand op. Dat was de opmaak voor een heus offensief maar met kunst- en vliegwerk wist de tegenstander het doel verder schoon te houden. Daar waar een doelpunt verwacht werd, welke een gelijke stand op het scorebord zou brengen, was het plotsklaps Heeze die uit een snelle counter de voorsprong kon uitbreiden. In de resterende 10 minuten werd nog een slotoffensief ingezet door de tricolores, maar dat leverde geen resultaat meer op. Dat in blessuretijd nog een doelpunt geïncasseerd moest  worden, was louter voor de statistieken.
Na de 4-1 nederlaag gaat het elftal van Wilhelmina Boys met een twaalfde plaats de winterstop in. Na het kerstreces worden de activiteiten weer snel opgepakt en start de voorbereiding op de tweede seizoenhelft. Die gaat op 28 januari van start met een thuiswedstrijd tegen RPC.

Reageer als eerste
Meer berichten