Logo groeiendbest.nl

VVC Best 2 winterkampioenen rijker

  Sport

Volleybal

Afgelopen zaterdag konden 2 teams van VVC Best al winterkampioen worden. Hierbij mocht het jongens B team van VVC Best de spits afbijten tegen Skunk uit Veghel. Ze moesten met 4-0 winnen om zich kampioen te mogen noemen. De 1e set leek gelijk op te gaan, maar gaandeweg de set moesten ze een achterstand van 5 punten wegwerken, wat hen ook lukte. Hierdoor konden ze set pakken met 25-17.
De 2e set leek een herhaling van de 1e set te worden, maar ook die werd met dezelfde stand van 25-17 gewonnen. De zenuwen begonnen waarschijnlijk door de kelen te gieren, want in de 3e set werd de beslissing pas laat gemaakt. Het wordt zelfs nog 20-20, maar de jongens weten dan door te drukken en
de set met 25-21 te pakken. Daarna was Skunk helemaal de kluts kwijt en in de 4e set werd er gemakkelijk gewonnen met 25-15. Hierdoor zijn de jongens al 1 wedstrijd voor het einde van hun competitie winterkampioen!

Ook meisjes A1 van VVC Best kon winterkampioen worden. Zij moesten minimaal 3 punten pakken om zelfs 2 wedstrijden voor het einde van hun competitie, kampioen te worden. Dat zou theoretisch geen probleem moeten zijn, maar wedstrijden kunnen anders verlopen als er zoveel op het spel staat. De 1e set liet een goed spelend team van VVC Best zien en binnen korte tijd hadden ze voldoende voorsprong opgebouwd om de set naar zich toe te trekken (25-17). De 2e set leek een walk over te worden. Maar de meiden uit Best wisten de tegenstander net niet onder de 10 punten te houden (25-11). Nog 1 set en dan zouden ze winterkampioen zijn. Die 3e set werd een thriller.
Om elk punt moest gevochten worden en Bravo'99 uit Westerhoven deed er alles aan om de set te winnen. Dit lukte hen pas in de slotfase van deze set en VVC moest de setwinst aan Bravo'99 laten (24-26). Dan die 4e set maar pakken, dan was het alsnog feest voor meisjes A1. Dat werd het ook, want Bravo'99 had niet de doorzetting om zoals in de 3e set te strijden en het meisjes A1 team van VVC Best pakt de set met 25-15 en daardoor het kampioenschap!

Reageer als eerste
Meer berichten