<p>De jongste groep deelnemers speelt een spel tijdens de open training van DKB.</p>

De jongste groep deelnemers speelt een spel tijdens de open training van DKB.

(Foto: Nick van der Kallen)

DKB laat jeugd meer bewegen met open training

  Sport

Veel basisscholen zien dat hun leerlingen in deze tijd minder buiten komen en minder bewegen. Dat is een groot probleem en er is onder andere aan Korfbalvereniging DKB uit Best gevraagd of zij daar een bijdrage in kunnen leveren. Om die reden hebben zij na een succesvolle eerste editie, nu elke drie weken een open training op zaterdagochtend en zijn alle Bestse kinderen van 5 tot en met 11 jaar welkom om mee te doen.

BEST - De eerste editie op zaterdag, waar tientallen kinderen in de lentezon spellen deden op het veld van DKB, werd erg goed ontvangen. Wendy, de moeder van Jolie (8) vertelt: “Jolie vond het heel erg leuk. Het is fijn om te zien dat de kinderen hun energie kwijt kunnen dat er ook goede begeleiding is voor ze op het veld”.

Belang goede begeleiding

Naast het belang dat kinderen weer meer bewegen en buiten zijn, is die begeleiding van groot belang, zo geeft de club aan. DKB heeft veel studenten van de PABO lerarenopleiding onder hun leden. Omdat ook zij de afgelopen tijd door de schoolsluiting iets minder ervaring hebben kunnen opdoen door middel van stages, heeft de club deze studenten gevraagd om samen met andere vrijwilligers deze open trainingen te geven. Zo wordt geprobeerd om een steentje bij te dragen aan twee maatschappelijke aandachtspunten. Het is in deze tijd immers belangrijk dat de kinderen naar buiten gaan en genoeg bewegen. Het belang van de juiste begeleiding moet echter ook niet onderschat worden. Zo probeert DKB de basisschoolleerlingen van Best een leuke sport- en spelochtend te geven. 

Aanmelden

De eerstvolgende open training is op zaterdag 10 april van 10.30 tot 12.00 uur bij DKB aan de Jacob van Wassenaerstraat 65 in Best. Aanmelden kan via TCjeugd@kvdkb.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden