<p>Crossen voor junioren: nu even niet in de vertrouwde bossen, maar over een pittig parcours op de baan. Foto: Mats Keulstra</p>

Crossen voor junioren: nu even niet in de vertrouwde bossen, maar over een pittig parcours op de baan. Foto: Mats Keulstra

(Foto: Mats Keulstra)

Actief en betrokken bij AV Generaal Michaëlis

  Sport

Hoe houd je je leden actief en betrokken bij de club? Met die vraag worstelde het bestuur van Atletiekvereniging Generaal Michaëlis. De uitkomst is verrassend: een puzzeltocht ‘Woordzoekers’ van half februari tot half maart waaraan iedereen kan meedoen, een digitale leden-pubquiz op zaterdagavond 27 februari, een dag later gevolgd door de eerste onderlinge baancross voor de jeugd tot en met 17 jaar. En alles binnen de coronamaatregelen.

BEST - Martin Nijkamp raakt enthousiast bij de presentatie van ‘Woordzoekers’: “Per week, en dat driemaal, worden vijf routes van verschillende afstanden bekendgemaakt. Volg die routes en noteer onderweg de ‘verstopte’ letters die samen een woord vormen. Daarbij is het nog wel even puzzelen met de volgorde.”

De routes mogen hardlopend, wandelend of zelf met de fiets worden afgelegd. “Zolang je maar in beweging komt”, benadrukt Nijkamp. Omdat buiten bewegen voor iedereen belangrijk is, kunnen ook niet-leden aan deze puzzeltochten meedoen. Op de website wordt voor leden de tussenstand bijgehouden en uiteraard zijn er straks ook leuke prijzen te verdienen.

Quizavond en baancross

Voor deelname aan de quizavond voor leden op zaterdagavond 27 februari heb je wel een computer en een smartphone nodig. De vragen gaan over sport, aardrijkskunde, geschiedenis tot muziek. Dus iedereen kan vanaf thuis meedoen. Samen mag ook.

Voor de junioren van GM is er een alternatief programma op de baan om uit te maken wie de cross-kampioenen worden. Je moet wel aan twee wedstrijden meedoen. Op zondag 28 februari de eerste en twee weken later nog eens. Het is zonder publiek, ook de ouders mogen de baan niet op. De Wedstrijd Organisatie Commissie van GM belooft een pittig parcours, met per rondje van 1100 meter vijf keer door de zandbak.

Kijk voor de spelregels, tijden en aanmelden voor de drie activiteiten op de website van atletiekvereniging Generaal Michaëlis: www.avgm.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden