<p>De eerste coronalichting van Yakult Start to Run sloot onlangs de cursus af.</p>

De eerste coronalichting van Yakult Start to Run sloot onlangs de cursus af.

(Foto: Tiny Steenbakkers)

Binnen zitten beu? Sport buiten!

  Sport

“Eigenlijk zijn we helemaal niet gestopt met de atletiek”, zegt Paul Hoen, voorzitter van Atletiekvereniging Generaal Michaëlis. Samen met de overige bestuursleden heeft hij wél zijn handen vol om dat veilig en verantwoord mogelijk te maken. “Onze leden zijn allang blij dat ze ondanks de beperkingen door kunnen gaan met hun sport. Juist nu.”

BEST - En die beperkingen zijn er: eenrichtingsverkeer op de accommodatie, kantine dicht, kleedkamers dicht, verschoven trainingstijden, vooraf aanmelden, een maximale groepsgrootte. “Vooral dat laatste vraagt nogal wat flexibiliteit van onze leden”, weet Kathinka van Dijk, bestuurslid hardlopen. “Zo hebben we veel hulptrainers opgetrommeld, ervaren lopers, om onze beginners in kleinere groepjes mee te helpen begeleiden. Ook verspreid buiten de atletiekbaan.”

Nicolai van der Heijden, sinds jaar en dag trainer van de groep bootcampers, ziet juist nu de opkomst toenemen: “Sinds de deelnemers zich vooraf aan moeten melden is de opkomst bijna verdubbeld. Het programma met zes oefeningen per training blijft, alleen gaan we nu met drie, vier groepjes op pad. En dan meestal in de wijk.”

Ga voor het complete buiten-aanbod van GM: baanatletiek, hardlopen, bootcamp en wandelen en de trainingstijden naar www.avgm.nl/sportaanbod. Vier keer vrijblijvend meetrainen kan altijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden