<p>Alle inwoners van Zuidoost-Brabant krijgen de mogelijkheid om een week lang een gratis e-bike of high speed e-bike uit te proberen.</p>

Alle inwoners van Zuidoost-Brabant krijgen de mogelijkheid om een week lang een gratis e-bike of high speed e-bike uit te proberen.

Gratis e-bike probeer-actie weer van start

  Politiek

Vaker op de fiets is gezond voor lichaam en geest. Dat vinden ook de 21 gemeenten van Zuidoost-Brabant waaronder Best. Om haar inwoners fit en vitaal te houden zijn ze de Sjees E-bike probeeractie gestart. Hiermee krijgen alle inwoners de mogelijkheid om een week lang een gratis e-bike of high speed e-bike uit te proberen. Na even ‘on hold’ te hebben gestaan vanwege de lockdown is de probeeractie nu weer in volle gang.

BEST - Intussen telt de actie zo’n 275 deelnemers. Met dank aan de zeventien enthousiaste deelnemende fietsenwinkels in Zuidoost-Brabant die gratis een e-bike beschikbaar stellen. Ideaal, want zo kunnen mensen vrijblijvend testen of een elektrische fiets iets voor hen is. Zowel tijdens de dagelijkse rit naar de supermarkt, sportschool, de noodzakelijke reis naar het werk, als tijdens mooie tochten door de natuur. Alles is geregeld: van pech-onderweg-hulp tot aan verzekering en een supportdesk voor eventuele vragen. Inwoners van Best kunnen online de e-bike reserveren: www.sjees.nl/probeereenebike. De actie loopt nog tot en met juni 2021.

Gezond, snel en duurzaam

De regio Zuidoost-Brabant wil het gebruik van de fiets als vervoersmiddel stimuleren. Vaak wordt de auto gebruikt voor dagelijkse ritten van 5 tot 20 kilometer, omdat deze meestal net iets te lang of te intensief zijn voor de gewone fiets.

Meer berichten