<p>Ingrid Sangster is werkzaam als jurist en MfN-registermediator en heeft ruim 25 jaar werkervaring in het Sociaal Domein.</p>

Ingrid Sangster is werkzaam als jurist en MfN-registermediator en heeft ruim 25 jaar werkervaring in het Sociaal Domein.

(Foto: FOTO ID/AD & ANNELIES FOTOID.NL)

Nieuw lid adviesraad: Ingrid Sangster

  Politiek

In de editie van 30 maart 2021 nam de adviesraad afscheid van Ben de klerk. Gelukkig heeft de adviesraad al snel een geschikte opvolgster gevonden, namelijk Ingrid Sangster. Hieronder stelt ze zichzelf voor.

BEST - “Op 1 april 2021 ben ik gestart als lid van de Adviesraad Sociaal Domein Best (ASDB). In deze rol hoop ik de stem van de cliënten binnen het Sociaal Domein door te laten klinken in de gevraagde en ongevraagde advisering naar de gemeente Best over (de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van) beleid”, aldus Ingrid. Ze vervolgt: “Ik ben werkzaam als jurist en MfN-registermediator en heb ruim 25 jaar werkervaring in het Sociaal Domein, in diverse rollen. Hierdoor ben ik niet alleen bekend met het juridische kader van het Sociaal Domein, maar ben ik ook bekend met de cliëntgroepen en de belangenorganisaties die deze cliëntgroepen vertegenwoordigen. Ik hoop dat dat mij gaat helpen om de Bestse achterban van de ASDB te bereiken.”

Giften in de bijstand

Omdat er geen landelijk beleid is, heeft de gemeente Best zelf regels opgesteld om schrijnende situaties in de bijstand te voorkomen. Bijstandsgerechtigden mogen voortaan 1.000 euro per jaar aan giften ontvangen. Dit zonder dat er gekort wordt. Een mooie ontwikkeling die de adviesraad stimuleert. Bij het uitbrengen van advies heeft de ASDB geadviseerd om het vrijstellingsbedrag te verhogen zodat dit in lijn is met andere gemeenten.

Adviesraad op Facebook

De adviesraad is er voor en door de inwoners van de gemeente Best. Om op een laagdrempelige manier te communiceren heeft de adviesraad sinds kort een Facebookpagina. Via deze pagina informeert de adviesraad de inwoners van Best. De ontwikkelingen in het sociaal domein zijn via deze pagina goed te volgen: https://www.facebook.com/AdviesraadSDBest.

De adviesraad vergadert maandelijks op de 3e woensdag van de maand. Heeft u vragen of aandachtspunten, mail ze dan naar info@asdb.nl, of kijk op www.asdb.nl.

Meer berichten