<p>De Adviesraad heeft op woensdag 24 maart afscheid genomen van Ben de Klerk. Bij een afscheid hoort natuurlijk een mooie bos bloemen.</p>

De Adviesraad heeft op woensdag 24 maart afscheid genomen van Ben de Klerk. Bij een afscheid hoort natuurlijk een mooie bos bloemen.

Adviesraad neemt afscheid van Ben de Klerk

  Politiek

Na een periode van 12,5 jaar heeft de Adviesraad Sociaal Domein Best in de vergadering van 24 maart afscheid genomen van Ben de Klerk.

BEST- Ben de Klerk is een graag geziene gast in het sociaal domein. Behalve voor de ASDB - en voorheen ASV - zet Ben zich in voor de Seniorenraad en KBO en als vrijwillige cliëntenondersteuner. Ben bracht in de adviesraad veel ervaring en deskundigheid in. De ASDB bedankt Ben voor al zijn inzet!

Adviezen

De adviesraad heeft de gemeente onlangs advies gegeven over de beleidsregels ‘Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten’, kortweg TONK. Deze hebben te maken met de financiële gevolgen van de coronacrisis. In dit advies zijn een aantal aandachtspunten benoemd zoals het tijdbeslag voor uitvoering van de regeling. De adviesraad heeft met inachtneming van deze aandachtspunten ingestemd met de beleidsregels.

De gemeente heeft de adviesraad daarnaast gevraagd mee te denken over de beleidsregels bijzondere bijstand leningen inrichtingskosten, die in het kader van het armoede- en minimabeleid zijn opgesteld. De adviesraad heeft ingestemd met het voorstel met inachtneming van enkele aandachtspunten. Deze zijn opgenomen in het definitieve voorstel.

Over de adviesraad

De adviesraad is een onafhankelijk adviesorgaan, ingesteld door de gemeente. Deze brengt gevraagd en ongevraagd advies uit en wil een spreekbuis zijn van en voor alle Bestenaren op het gebied van zorg en welzijn. Heeft u tips, of wilt u een keer meedenken: info@asdb.nl, 06-50614336, of kijk op www.asdb.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden