Praat mee met CDA over de voedselbank | Groeiend Best


<p>Door de gevolgen van het coronavirus is het de verwachting dat meer inwoners een beroep zullen doen op de voedselbanken (foto).</p>

Door de gevolgen van het coronavirus is het de verwachting dat meer inwoners een beroep zullen doen op de voedselbanken (foto).

(Foto:)

Praat mee met CDA over de voedselbank

  Politiek

Bent u ervaringsdeskundige, heeft u een goed idee om de voedselbank nog beter zijn doel te laten bereiken, of heeft u andere vragen over de uitdagingen waar de voedselbank voor staat? Schrijf u dan in voor het digitale gesprek met de voedselbank onder leiding van CDA Best.

BEST - Op donderdagochtend 25 februari om 10.00 uur gaat CDA Best de eerste van twee digitale gesprekken voeren. Dit eerste gesprek gaat over de ontwikkelingen bij de Voedselbanken. René Peters neemt aan dit gesprek deel. Peters is de afgelopen jaren in de Tweede Kamer namens het CDA woordvoerder geweest voor schulden en armoede. Hij heeft zich duidelijk opgesteld over de rol die overheden hebben om inwoners met een laag inkomen en/of schulden te helpen. Door de gevolgen van het coronavirus is het de verwachting dat meer inwoners een beroep zullen doen op hulp. De uitvoering van deze hulp wordt gedaan door de gemeenten. Dat kan op een directe manier in de vorm van extra geld of op een indirecte manier door bijvoorbeeld de aanvullende ziektekostenverzekering te betalen of subsidie te geven aan organisaties zoals de Voedselbank en Stichting Leergeld. Naast René Peters nemen in elk geval enkele gebruikers van de Voedselbank en de bestuursleden deel aan het gesprek. Ook wethouder Ria van der Hamsvoord praat graag mee. Wilt u ook meedenken en meepraten op donderdag 25 februari om 10.00 uur? Meld u zich dan aan via secretariaat@CDABest.nl. U ontvangt dan een link waarmee u kunt deelnemen.
Het tweede gesprek met René Peters gaat over schuldhulpverlening en minimaregelingen. In de volgende uitgave van Groeiend Best meer daarover.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden