Diamanten bruiloft voor Jan en Mariet Van Kuik | Groeiend Best
Logo groeiendbest.nl


Jan en Mariet Van Kuik zijn alweer 60 jaar getrouwd. Sinds 1956 zijn ze - na een eerste dans - onafscheidelijk. Op 15 juli 1960 werd hun liefde bezegeld met een huwelijk.
Jan en Mariet Van Kuik zijn alweer 60 jaar getrouwd. Sinds 1956 zijn ze - na een eerste dans - onafscheidelijk. Op 15 juli 1960 werd hun liefde bezegeld met een huwelijk. (Foto: )

Diamanten bruiloft voor Jan en Mariet Van Kuik

  Ingezonden

Jan en Mariet leren elkaar kennen in 1956. Om precies te zijn bij café den Elsenhof in Oirschot, waar ze die eerste avond samen dansen. Na afloop brengt Jan Mariet naar huis, onder het mom van 'met z’n tweeën is het toch een stuk gezelliger'. Vanaf dat moment zijn ze 'aan elkaar blijven plakken', zoals Jan zelf zegt.

BEST - Jan werkt in die tijd bij Philips en Mariet bij 'De dames in Oirschot'. Op 15 juli 1960 trouwen Jan en Mariet in Oirschot voor de wet. Met een getuige erbij voor Jan. Mariet heeft er geen, en daarom wordt een getuige van de gemeente ingehuurd. Dat kost het stel een gulden. Ook wordt er voor de kerk getrouwd en wel op 21 juli 1960. In Spoordonk. Na de plechtigheid gaat het kersverse stel op de koffie bij pastoor van Gestel en daarna volgt een feest. Jan en Mariet betrekken samen een mooi huis aan de Broekstraat in Best en in 1962 wordt dochter Marion geboren. Jan werkt in totaal meer dan veertig dienstjaren bij Philips, waarvan dertig jaar als chauffeur. Op 55-jarige leeftijd gaat hij met pensioen. Mariet zorgt voor het huishouden en werkt daarnaast als huishoudelijke hulp. Jan is een bekende Bestenaar, hij speelt al tientallen jaren met veel plezier bij toneelvereniging 'De jeugd van vroeger'. Zijn hobby is tuinieren. Ook is Jan al jarenlang hoofddrijver bij het jagen. Samen genieten Jan en Mariet van een stukje rijden met de auto. Ook gaan ze graag op visite!

Han van Bodegom
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden