<p>In 2020 werd de Moeierboom in Etten-Leur gekozen tot De Boom van het Jaar. Deze werd uiteindelijk 6e tijdens de Europese verkiezing.</p>

In 2020 werd de Moeierboom in Etten-Leur gekozen tot De Boom van het Jaar. Deze werd uiteindelijk 6e tijdens de Europese verkiezing.

Welke boom wordt in 2021 ‘De Boom van het Jaar’?

  Historie

De vierde editie van de Nederlandse verkiezing van ‘De Boom van het Jaar’ is van start gegaan. Iedereen in ons land kan tot 20 mei zijn of haar favoriete boom met een bijzonder verhaal aanmelden via www.deboomvanhetjaar.nl.

REGIO - De Boom van het Jaar 2021 draait niet om de dikste, mooiste of oudste boom, maar om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

Tot 20 mei kan iedereen zijn favoriete boom met verhaal aanmelden. Daarna kiest de jury voor elke provincie één boom. Deze 12 provinciale genomineerden worden eind augustus bekendgemaakt en concurreren met elkaar in een landelijke stemronde. De boom met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot De Boom van het Jaar 2021. Deze is tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year in 2022.

Meer berichten