Logo groeiendbest.nl


CultuurSpoor Best nodigt kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit om op woensdag 18 augustus spelenderwijs kennis te komen maken met het programmeren en coderen van computers.
CultuurSpoor Best nodigt kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit om op woensdag 18 augustus spelenderwijs kennis te komen maken met het programmeren en coderen van computers. (Foto: )

Mad science: spelenderwijs leren programmeren!

  Cultuur

Op woensdag 18 augustus komen twee professors van Mad Science op bezoek bij CultuurSpoor Best om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het programmeren en coderen van computers. Daarvoor brengen zij de minirobotjes Ozobot en Dash&Dot mee.

BEST - Kinderen van groep 3 tot en met 8 zijn welkom om met Ozobot en Dash&Dot aan de slag te gaan. Kom kijken hoe je deze slimme robotjes eenvoudig kunt programmeren en kunt laten doen wat jij wilt. De twee professoren zijn er tussen 15.00 uur en 16.00 uur en je vindt ze in de ontvangstruimte Bieb 2. De bijeenkomst is gratis. Wel vooraf aanmelden op www.cultuurspoorbest.nl, of receptie@cultuurspoorbest.nl.

Minicursus

En ben je enthousiast geworden na deze kennismaking? Dan kun je je misschien inschrijven voor een gratis minicursus die twee professoren in september geven. Op vier woensdagmiddagen leer je dan nog iets meer over coderen en programmeren. Er is keuze uit twee programma’s: OZOBOT (voor kinderen uit groep 3, 4 en 5) en DASH&DOT (voor kinderen uit groep 6, 7 en 8). Op 18 augustus krijg je meer info over de minicursussen, kun je vragen stellen en kun je ook al inschrijven.

Kim van Hout
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden