Indonesische dans is één van de cursussen die de komende maanden nog worden aangeboden door CultuurSpoor Best.
Indonesische dans is één van de cursussen die de komende maanden nog worden aangeboden door CultuurSpoor Best. (Foto: )

Geef je op voor nieuwe cursussen CultuurSpoor

  Cultuur


CultuurSpoor is nog altijd gesloten, maar hopelijk komt daar snel verandering in. Een heleboel cursussen en workshops moesten de voorbije weken worden gecanceld. Maar er zijn nog enkele cursussen die binnenkort starten, waaronder Engelse spreekvaardigheid, Indonesische dans, Indonesisch voor beginners en Indonesisch voor gevorderden. Ook voor een workshop glasfusing op 20 maart kun je je nog inschrijven. Daarnaast staan de komende maanden ook nog enkele schrijfcafés gepland. Inschrijven kan via de website www.cultuurspoorbest.nl onder het kopje ‘Cursussen en Workshops’. Mochten de lessen niet doorgaan, dan krijg je daarvan uiteraard tijdig bericht.

BEST - Ben je lid van de Bibliotheek en volg je liever thuis een cursus online? Dat kan natuurlijk ook. De Koninklijke Bibliotheek biedt ruim 160 gratis te volgen workshops en cursussen aan. Een link naar het complete aanbod vind je op de website van CultuurSpoor: www.cultuurspoorbest.nl. Er zijn cursussen op het gebied van onder andere persoonlijke ontwikkeling, fotografie, design, programmeren, talen, maar ook management, commerciële en digitale vaardigheden en marketing.

Peuterdans

Mocht CultuurSpoor snel weer opengaan, dan wordt er op vrijdag 19 maart begonnen met een nieuwe lessenreeks peuterdans. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronavoorschriften. Zo kan er natuurlijk voldoende afstand worden gehouden.

Fantasie

Peuterdans is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 tot 4 jaar. In deze levensfase beginnen lopen en taal zich te ontwikkelen en daarmee samengaand het denken. Het denken van de peuter wordt ook wel het gebruik van fantasie genoemd. Het uitgangspunt in een peuterdansles is dan ook de fantasie, zowel in beweging als het dansverhaal zelf, de taal.

Dingjan methode

Docente Loesje den Otter die de lessenreeks peuterdans verzorgd, maakt gebruik van de zogenaamde ‘Dingjan methode’. Peuters associëren de ene ervaring met de andere, waaruit wonderlijke verhalen kunnen ontstaan. De danslessen staan bol van de verbeelding; ze bieden ruimte voor de peuter om te reageren op het dansverhaal. Een divers gebruik van muziek en attributen maakt de beleving van de dansles compleet! Een reeks van tien lessen kost 70 euro. Opgeven voor deze andere cursussen kan via de website: www.cultuurspoorbest.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden