<p>Jurre in de Porsche 911 van Bestenaar Bart Withagen.</p>

Jurre in de Porsche 911 van Bestenaar Bart Withagen.

Dionne gaat Culinair: ‘Fast’ food

  Column

Afgelopen week vierde mijn neefje Jurre zijn 11e verjaardag. Op zich niet zo bijzonder. Maar mensen die mij beter kennen weten dat afgelopen februari mijn broer Frank, de papa van Jurre, als gevolg van alvleesklierkanker is overleden. Zijn verjaardag afgelopen week was dan ook meer beladen dan andere jaren. Dit was voor mij een reden om Jurre op zijn verjaardag extra te verrassen met iets waarvan ik bij voorbaat wist dat hij zou gaan glunderen van top tot teen!

Reeds op jonge leeftijd is Jurre gek van auto’s. Mijn inziens heeft hij meer kennis op dit vlak dan menig ander kind van zijn leeftijd, hij heeft het dan ook met de paplepel ingegoten gekregen. Hoe ga je dan een 11-jarige verrassen op zijn verjaardag? Juist ja! Met een ritje in een supervette en snelle auto. Helaas kwam mijn eigen kneuterige Fiat 500 hiervoor niet in aanmerking en moest ik op zoek naar een stoere en flitsende auto die hiervoor geschikt zou zijn. Toevallig wist ik dat Bestenaar Bart Withagen een fervent autoliefhebber is en heb hem benaderd om een rondje te gaan toeren met Jurre. Mijn verhaal hoefde ik niet eens af te maken! Hij begreep mijn vraag direct. “Natuurlijk werk ik hier aan mee Dionne, wanneer, hoe laat en waar moet ik zijn om hem op te halen?”, was direct zijn antwoord! Ze bestaan dus nog echt! Mensen die direct begrijpen wat je bedoelt, niet langer hoeven na te denken en ter wille willen zijn om iemand te verrassen.

Vorige week belde ik aan bij Jurre om hem te feliciteren en gaf aan dat hij zijn jas moest aantrekken omdat ik nog een verrassing voor hem in petto had. Ondertussen liep de auto van Bart stationair in de straat en hoorde Jurre al direct bij buitenkomst het geronk van een Porsche 911. Het jochie straalde inderdaad van top tot teen toen hij hoorde dat hij een ritje mocht maken in deze blinkende vette auto. Om boven het dashboard uit te komen, werd de bijrijdersstoel hoger gezet en scheurden Jurre en Bart met ronkend geluid en piepende banden de straat uit! Een uurtje later reden de twee heren triomfantelijk weer de straat in. Ze hadden een hele tour gemaakt en een snelheid aangetikt welke ik niet mag vermelden in dit artikel. Het gezicht van Jurre sprak boekdelen! Missie geslaagd! Speciaal voor Jurre het recept van zijn lievelingsgerecht!

Spareribs uit de oven (2-3 pers.)

Wat heb je nodig?

•1 kilo spareribs•50 ml ketjap/sojasaus•sap en rasp van 1 citroen•2 el bruine suiker•1 el gemberpoeder•
4 teentjes knoflook gehakt•klein blikje tomatenpuree•1 el Worchestershiresaus•1 el mosterd•0,5 tl gerookte paprikapoeder•2 el olijfolie•zout

Bereidingswijze

Verwijder het witte vlies aan de binnenkant van de spareribs. Halveer eventueel de spareribs en spoel deze af onder de kraan. Dep ze droog met keukenpapier. Smeer de ribs daarna rijkelijk in met marinade. Dek af en laat dit minimaal één nacht in de koelkast marineren. Bewaar de marinade die je over hebt! Verwarm de oven voor op 130 graden. Leg de spareribs met de holle kant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet wat water (half kopje) op de bakplaat, dit zorgt voor stoom. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar 1 uur op 130 graden. Smeer ze nogmaals in met de resterende marinade. Dek weer af met de folie en verhoog de temperatuur naar 170 graden en gaar ze nogmaals een 45-60 minuten. Verwijder de aluminiumfolie. Bestrijk ze nogmaals met de marinade en gaar nogmaals 30 minuten. Hierdoor krijgen ze een knapperig korstje. Lekker met homemade frietjes en salade!

Meer berichten