Logo groeiendbest.nl


<p>Jeroen van Rooij is eigenaar van 2CookEvents.</p>

Jeroen van Rooij is eigenaar van 2CookEvents.

(

Foto:

)

Dionne gaat Culinair: Werken met de sterren

  Column

Na heel veel over en weer bellen is het eindelijk gelukt om met Jeroen van Rooij te spreken over zijn werkzaamheden en passie. Jeroen is een bezige bij op culinair vlak.

Hij is eigenaar van 2CookEvents, een evenementen bureau voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Daarnaast is hij met regelmaat gastheer bij een aantal gerenommeerde sterrenrestaurants waaronder Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve), Jan Sobecki (Tribeca) en Sergio Herman.

Hoe zijn deze mensen op zijn pad gekomen vraag ik me af? “Het is allemaal begonnen met het organiseren van het event De Allegorie van het Zuiden, tijdens de Dutch Design Week 2015. Tijdens het event werkte ik samen met Dick Middelweerd, we hadden direct een klik. Het jaar daaropvolgend vroeg Sergio Herman of ik een event met hem wilde organiseren tijdens de Dutch Design Week. Dit was een groot succes”, aldus Jeroen. Deze samenwerking heeft uiteindelijk tot meer mooie opdrachten geleid.

Afgelopen juli werd hij gevraagd door Sergio Herman om de opstart te begeleiden als gastheer van zijn nieuwe restaurant Le Pristine in Antwerpen. “Ik ben bij toeval in dit wereldje gerold, echt in het diepe gesprongen en kan ontzettend genieten van aandacht geven aan gasten, voor hen zorgen en net iets meer te doen. Wanneer dit gepaard gaat met het serveren van kwalitatief mooie gerechten en ik hiermee de gasten een topavond kan bezorgen qua beleving, ben ik een tevreden mens! Voor de volle 100% gaan en altijd scherp zijn.”

Jeroen geeft aan dat het af en toe voetballen is op hoog niveau zonder mee te trainen. Ieder sterrenrestaurant speelt op Champions League niveau en heeft weer andere routines. Dit moet je aanvoelen en je moet er goed mee om kunnen gaan. “Ik mag samenwerken met de culinaire toppers in Nederland, dat voelt voor mij heel speciaal.” Vanaf 19 oktober is hij drie weken gastheer in het restaurant van Sergio Herman AIRrepublic in Cadzand. Wederom een mooie uitdaging!

Het gerecht dat ik voor Jeroen heb gemaakt is verre van sterrenniveau. Het is een authentiek Palestijns gerecht aangezien Jeroen Palestijnse roots heeft. Verse falafel wordt heden ten dage als snack verkocht. Bedruip het broodje rijkelijk met de sauzen en vergeet even de wereld om je heen...

Pitabroodje met falafel

Wat heb je nodig?

• 250 gr gedroogde kikkererwten • 80 gr fijngesneden ui • 1 teen knoflook fijngesneden • 1 el fijngesneden peterselie • 2 el fijngesneden koriander • 1/4 tl cayennepeper • 1/2 tl gemalen komijn • 1/2 tl gemalen korianderzaad • 1/4 tl gemalen kardemonzaad • 1/2 tl bakpoeder • 1,5 el bloem • 3/4 liter zonnebloemolie • 1/2 tl sesamzaad • hummus • pittabroodjes • fijngesneden groenten • tahinsaus • vurige rode chilisaus • peper en zout

Bereidingswijze

Doe de kikkererwten in grote kom, overgiet ze met 2x het volume aan water en zet een nacht te weken. Giet de erwten de volgende dag af en meng met ui, knoflook, peterselie en koriander. Pureer het mengsel met staafmixer. Het mengel moet fijngehakt zijn, niet gepureerd. Voeg hierna de specerijen, bakpoeder, ¾ tl zout, bloem en 3 el water toe.

Meng alles met de hand gelijkmatig door elkaar. Zet het mengsel voor gebruik 1 uur afgedekt in de koelkast. Vul braadpan met zoveel olie dat hij tot 7 cm hoogte van de wand komt. Verhit de olie tot 180 graden. Vorm met vochtige handen van steeds 1 el mengsel in de palm van uw hand een balletje ter grootte van de kleine walnoot van circa 25 gr. Druk het stevig in elkaar omdat ze snel verkruimelen en breken. Bestrooi de balletjes met sesemzaad en frituur ze in porties 4 min. tot ze rondom bruin en goed gaar zijn.

Het is van belang dat ze van binnen helemaal droog worden, dus frituur ze lang genoeg! Serveren met pittabroodje, hummus en fijngesneden groenten. Smakelijk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden