Logo groeiendbest.nl


Bestenaar Wout Gloudemans is op 66-jarige leeftijd overleden. Foto: Michiel Wasmus Photography
Bestenaar Wout Gloudemans is op 66-jarige leeftijd overleden. Foto: Michiel Wasmus Photography (Foto: Michielwasmus.nl )

In memoriam: Wout Gloudemans

Vorige week is Wout Gloudemans op 66-jarige leeftijd overleden. Gloudemans was jarenlang prominent aanwezig in Best. Zo was hij lid van de gemeenteraad en als vrijwilliger verdiende hij onder andere zijn sporen in de muziek en sport. Gloudemans ontving daarvoor een koninklijke onderscheiding.

BEST - Gloudemans was gemeenteraadslid van 1994 tot 2014. In deze periode was hij tweemaal wethouder. In zijn portefeuille had hij onder andere beheer openbare ruimte, sport, kunst, cultuur en integrale wijkontwikkeling. In deze periode werd CultuurSpoor Best tot stand gebracht door het samenvoegen van muziek- en dansonderwijs, Educatiecentrum de Wig en de Openbare Bibliotheek. Gloudemans zorgde ervoor dat gebouw 't Tejaterke kon worden gerenoveerd. Naast zijn politieke carrière was hij van 1971 tot 2009 werkzaam bij de koninklijk marechaussee.
Showkorps de Eendracht was zijn grote passie. Hij was voorzitter, muzikaal leider, optredend manager en muzikant. Onder zijn voorzitterschap realiseerde de Eendracht aan de Sportlaan 10 een eigen accommodatie. Er werd een stichting opgericht om het gebouw te kunnen kopen. Deze stichting exploiteerde het gebouw voor Showkorps de Eendracht, Dorpswerkplaats, fietsenproject en het lesgebouw voor stichting Sinti. Gloudemans was bovendien penningmeester bij Muziek-en Dansinstituut Best-Oirschot (later Pulz), voorzitter van voetbalvereniging Wilhelmina Boys, van Educatiecentrum de Wig en van de Culturele Raad.

Kim van Hout
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden