Logo groeiendbest.nl


Eerbiedige opstelling bij het station ter nagedachtenis aan de vorige week overleden Jurre Bakx (22) uit Best. Foto: Kyra Gök
Eerbiedige opstelling bij het station ter nagedachtenis aan de vorige week overleden Jurre Bakx (22) uit Best. Foto: Kyra Gök (Foto: Kyra Gök)

Spontane herdenking voor Jurre Bakx uit Best

Vorige week overleed na een noodlottig ongeval de 22-jarige Bestenaar Jurre Bakx. Hij overleed in de nabijheid van zijn ouderlijke woning aan de Boslaan. Zijn overlijden maakte veel los, vooral in zijn uitgebreide vriendenkring. Spontaan werd vorige week een stille tocht gehouden. Honderden mensen stonden langs de route en brachten Jurre een laatste groet.

BEST - Bij het station stelden zich voorafgaand aan de tocht vrienden op. Allen met mondkapje, op anderhalve meter afstand en duidelijk herkenbaar aan de felgekleurde hesjes. De uitvaart vond plaats in het Joe Mann Natuurtheater. Zo'n 150 mensen waren daarbij aanwezig met in acht neming van de coronamaatregelen. Er was ook een livestream opgezet. In Biobest volgden 100 aanwezigen de uitvaart op een groot scherm. Ook op tal van andere plekken werd de uitvaart gevolgd op afstand, onder andere bij het bedrijf 'Red je Boeketje', waar Jurre de initiatiefnemer van was. In samenwerking met Stichting Zonnebloem ontvingen meer dan 54.000 mensen een bloemetje.

Sociaal en ondernemend

Vrienden van Jurre omschrijven hem als sociaal en zeer ondernemend. “Jurre had vijf verschillende vriendengroepen, die tot één geheel samensmolten”, laat één van hen weten.

Theo Louwers
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden