Het nieuwe platform 'Carlosmomentjes' is voortgekomen uit de bijzondere ervaring van Jaap Bressers na een heftig ongeluk. Sindsdien is betekenisvol leven zijn missie.
Het nieuwe platform 'Carlosmomentjes' is voortgekomen uit de bijzondere ervaring van Jaap Bressers na een heftig ongeluk. Sindsdien is betekenisvol leven zijn missie. (Foto: )

De kracht van ‘het kleine gebaar met grote impact’

Voorbeelden delen van een klein gebaar met een grote impact op het leven van anderen. En zo mensen op een positieve manier inspireren. Dat is het doel van het bijzondere social media platform ‘Carlosmomentjes’ dat 24 juli 2020 wordt gelanceerd tijdens hét online evenement over positiviteit en geluk. Met bijdragen van onder meer Guido Weijers, Leo Bormans (auteur World Book of Happiness), Olympisch kampioene Bibian Mentel en oprichter van het platform Jaap Bressers.

BEST - Hard werken aan een succesvolle carrière. Om je dan ineens, als je onverwachts de dood in de ogen kijkt, te realiseren dat je ontevreden bent over de manier waarop je hebt geleefd. Dat overkwam Jaap Bressers. Hij brak op 21-jarige leeftijd zijn nek tijdens een duik in de zee. “Ik dacht dat ik dood ging, nam afscheid van het leven en vroeg me af: wat laat ik na? Ik schrok me rot. Realiseerde me dat ik eigenlijk weinig aan de wereld had bijgedragen.”

Als door een wonder overleeft Jaap het ongeluk. Wel komt hij in een rolstoel terecht en moet zijn leven opnieuw opbouwen. Maar meer nog dan dat, zorgde zijn inzicht in zee voor een andere ommekeer. Betekenisvol leven wordt zijn missie. En daar zoveel mogelijk mensen in meenemen.

Carlosmomentjes

Jaap ontwikkelde zich tot een succesvol spreker over omgaan met veranderingen en hoe je echt het verschil maakt. Ook is hij de oprichter van ‘Stichting Carlosmomentjes’, genoemd naar de verpleger die hem in de moeilijke periode na zijn duikongeval bijstond. Jaap vertelt: “De eerste nacht in het ziekenhuis schiet ik in paniek wakker. Ik schreeuw het uit, maar niemand reageert. Als ik blijf roepen, zie ik uiteindelijk vanuit mijn ooghoeken hoe iemand keurig de apparatuur naast mijn bed controleert, om vervolgens weer de kamer uit te lopen. Ze zijn het gewend, er liggen hier meer duikslachtoffers. Dan opeens, tijdens een nieuwe paniekaanval, is daar broeder Carlos. Hij legt zijn hand op mijn schouder – ongeveer de enige plek waar ik nog iets voel - en zegt ‘it’s ok’. Dat simpele gebaar was het enige wat ik nodig had.”

Vijf miljoen views

In de afgelopen jaren is het Carlosmomentje uitgegroeid tot een symbool voor hoe iedereen met iets kleins, iets moois kan betekenen. Uit de reacties van de meer dan 150.000 mensen die zijn presentaties hebben bijgewoond en de 5 miljoen views op zijn video’s blijkt hij hiermee ook een gevoelige snaar van heel veel andere mensen te hebben geraakt. De twee boeken die hij over dit onderwerp schreef, werden bestsellers.

Positieve ervaringen

Duizenden mensen gaven aan ook heel graag meer waarde aan hun leven te willen geven door ‘iets positiefs’ te doen voor anderen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het bijzondere interactieve platform, waarmee gebruikers zich kunnen laten inspireren en hun eigen positieve ervaringen kunnen delen. Met behulp van sponsoren en een grote donatie van Jaap zelf financierde hij dit platform. Hierdoor is het platform gratis en volledig reclamevrij. Het platform is na de lancering te vinden op www.carlosmomentjes.nl. De bijbehorende app kan dan ook gratis gedownload worden via de Apple App Store of Google Play Store.

Vrijkaarten

Op vrijdag 24 juli van 15.30 tot 16.30 uur wordt het nieuwe platform gelanceerd tijdens een inspirerend online evenement over positiviteit en geluk. Wij mogen alle inwoners van Best een vrijkaartje aanbieden! Claim jouw kaartje op www.carlosmomentjes.nl/GroeiendBest

Carlosmomentjeshuis

Stichting Carlosmomentjes is ook actief met onder andere het Carlosmomentjeshuis - een gratis vakantiehuis voor wie een steuntje in de rug kan gebruiken - en lespakketten voor het onderwijs, waarbij kinderen de kracht van een klein gebaar ervaren. Hierbij kan Jaap Bressers rekenen op de steun van een grote groep vrijwilligers en ambassadeurs.

Han van Bodegom
Meer berichten