Gezellig tochtje maken kan weer met riksja van Best | Groeiend Best
Logo groeiendbest.nl


Riksjavrijwilliger Frans Bergen op pad met  twee dames bij de Sint-Jansmolen in Oerle.
Riksjavrijwilliger Frans Bergen op pad met twee dames bij de Sint-Jansmolen in Oerle. (Foto: )

Gezellig tochtje maken kan weer met riksja van Best

Vanaf deze week kunnen er weer gezellige en interessante tochtjes gemaakt worden met de riksja van Best. Nu er een plexischerm is aangebracht tussen de passagiers op de voorbank en de vrijwilliger erachter die hen vooruit trapt, is het geheel coronaproof.

BEST - De riksja is bedoeld voor mensen die graag fietsen maar dat vanwege hun beperkingen niet meer kunnen. Vanaf de voorbank kunnen zij genieten van de landschappelijke en natuurrijke omgeving van Best. Zo kan men tochtjes maken naar de Spoordonkse watermolen, de Heilige Eik, herberg de Schutskuil via de Mortelen, kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode, de Sint-Jansmolen in Oerle en nog vele andere plekken in de omgeving. Belangstellenden kunnen ook een zelfgekozen bestemming aangeven, een plek waar ze graag naartoe willen.

Gezellig en veilig

De riksjarit begint thuis vanaf de voordeur en eindigt daar ook weer. Gezelligheid en veiligheid staan voorop. Er wordt gereden over rustige wegen. Er is plaats voor twee personen op de voorbank. Onderweg wordt er aangelegd bij een terrasje.

Aanmelden

Een tochtje met de riksja kost 5,00 euro per persoon voor een ochtend of middag en 10,00 euro voor een hele dag. Vrijwilligers van de stichting ‘Geniet op de Fiets’ berijden de riksja en helpen de passagiers met beperkingen waar nodig. Aanmelden kan tot een dag van tevoren bij de balie van Kanidas aan de Molenstraat, tel. 0499-362501, bij Henri Berende, tel. 0499-329070 / 06-24674732 of per e- mail via riksjabest@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden