Leerlingen groep 8 sportief bezig | Groeiend Best
Logo groeiendbest.nl


Leerlingen van groep 8 sportief bezig
Leerlingen van groep 8 sportief bezig (Foto: )

Leerlingen groep 8 sportief bezig

Wat doe je als je als verzekeringsmaatschappij een oproep doet lokale initiatieven onder de aandacht te brengen die steun bieden waar die in deze tijden van corona hard nodig zijn?

Door Theo Louwers

BEST - Bob van Kempen van Thuis in verzekeringen en Alexander van den Heuvel van Thuis in hypotheken moesten snel schakelen. “Nh1816, een verzekeringsmaatschappij waar we veel mee samenwerken, stelt geld beschikbaar om kwetsbare mensen een steuntje in de rug te bieden en daarmee negatieve effecten van dit coronatijdperk te verlichten", zegt Van Kempen.

Van Kempen en Van den Heuvel kwamen op het idee om iets te doen voor de leerlingen van de groepen acht van de Bestse basisscholen. Van den Heuvel: "Er zijn al allerlei acties gehouden voor mensen die in coronatijd zich bijzonder hebben ingespannen voor hun medemensen. Leerlingen van de groepen acht hebben het de afgelopen maanden ook niet gemakkelijk gehad. Niet naar school, van huis uit digitaal leren, spanning in thuissituaties en en bij ziekte in volledige quarantaine voor meerdere dagen. Het leek ons een goed idee om het ter beschikking gestelde bedrag tegemoet te laten komen aan deze leerlingen."

filmpje

"We wilden de kinderen van de groepen 8 een filmpje laten maken. Het mooiste filmpje wilden we belonen met een dag survivallen in de bossen achter museum Bevrijdende Vleugels. We waren aan de late kant. Veel scholen zitten aan het einde van het schooljaar met de afwikkeling ervan in de vorm van een musical of kamp of anderszins. Het aanbod was niet zo groot. Daarom hebben we besloten om de scholen die een filmpje hebben ingezonden mee te laten doen aan de survival."

Klimmen in bomen, schieten op doelen, gebruik van pijl en boog, jeep rijden, touwtrekken; de dag was sportief goed gevuld. De kinderen konden kiezen wat ze het liefste deden. En natuurlijk werd er voor een hapje en een drankje gezorgd, want op een sportdag moet je je krachten goed verdelen. Twee groepen van de Klimboom en een van de Antoniusschool deden mee.

Samen betrokken

Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar. Dat betekent verzekeren met oog en hart voor de maatschappij. Zij streven niet naar de hoogste winst, hebben geen externe aandeelhouders aan wie zij uitkeren en handelen ook niet in het belang van die aandeelhouders. Zij doen het anders. Zij geven een deel van hun winst terug aan de samenleving. Een keuze waar ze vierkant achterstaan. Samen met haar
verzekerden én adviseurs, zoals Bob van Kempen van Thuis in verzekeringen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden