Leeuwerik twee mini-Biebs rijker | Groeiend Best
Logo groeiendbest.nl


Naast de nieuwe Mini-Bieb, de trotse maker, Willie Pluijm, voorzitter van Buurtvereniging de Leeuwerik die ook voor de Mini-Bieb van de kinderen heeft gezorgd.
Naast de nieuwe Mini-Bieb, de trotse maker, Willie Pluijm, voorzitter van Buurtvereniging de Leeuwerik die ook voor de Mini-Bieb van de kinderen heeft gezorgd. (Foto: )

Leeuwerik twee mini-Biebs rijker

Afgelopen week werd in Wijk de Leeuwerik een flinke nieuwe Buurt-Bieb in gebruik genomen, nadat eerder al een speciale Mini-Bieb alleen voor kinderen werd geplaatst op het schoolplein aan de Burg. Notermansstraat. 

BEST - De Mini-Bieb voor kinderen was een onderdeel van een project van Buurtvereniging de Leeuwerik in het kader van NL Doet waar basisschool de Zevensprong zou worden geholpen om het schoolplein wat op te pimpen, maar door de Coronacrisis is dat nog niet afgerond. Op een later tijdstip zal voor de kinderen nog een mooie buitenkeuken worden gemaakt op het schoolplein. Doordat de Bieb thuis werd gemaakt kon deze wel al worden geplaatst.

De Buurt–Bieb voor volwassenen is door de Buurtvereniging gemaakt mede door een bijdrage uit het Buurtbudget van de Gemeente Best. Mede daardoor werd het er een van flink formaat met maar liefst twee etages.

De Buurt-Bieb staat aan de rand van het grasveld aan de Burg. Notermansstraat waar ook het kunstwerk van de Leeuwerik is te zien. Iedereen uit de Wijk kan hier boeken en/of DVD’s lenen of ruilen. Ook mag men er zelf boeken of DVD’s in zetten. Mensen die straks op vakantie gaan kunnen daar nog snel wat lenen of ruilen om op vakantie eventuele regendagen door te komen of voor lekker in het zonnetje. De Buurtvereniging hoopt op een later tijdstip nog een bankje er bij te mogen plaatsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden