Uitreiking lintjes gedecoreerden: 'Het was een bijzondere bijeenkomst' | Groeiend Best
Logo groeiendbest.nl


De zeven nieuwe onderscheiden Bestenaren.
De zeven nieuwe onderscheiden Bestenaren. (Foto: )

Uitreiking lintjes gedecoreerden: 'Het was een bijzondere bijeenkomst'

De lintjesregen liep dit jaar helaas anders dan gepland. Door de uitbraak van het coronavirus konden de lintjes niet op de gebruikelijke wijze uitgereikt worden.

Door Theo Louwers

BEST - Op vrijdagochtend 24 april werden de nieuwe gedecoreerden thuis verrast en gefeliciteerd met hun Koninklijke onderscheiding. De officiële uitreiking zou echter later nog plaatsvinden. Deze heeft afgelopen vrijdagochtend plaatsgevonden.

De bijeenkomst

Alle gedecoreerden van het afgelopen jaar (bij de lintjesregen, Bijzondere Gelegenheden en vrijwillige brandweerlieden) werden uitgenodigd in Prinsenhof voor een bijeenkomst. Burgemeester Hans Ubachs overhandigde de lintjes aan de gedecoreerden die deze nog niet ontvangen hadden. Uiteraard werd rekening gehouden met de landelijk geldende maatregelen, zoals de anderhalve meter afstand. “Het was een bijzondere bijeenkomst en wij zijn blij dat we alle nieuwe gedecoreerden op deze manier toch nog in het zonnetje konden zetten”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Zeven onderscheidingen

In Best werden dit jaar zeven onderscheidingen uitgereikt. Alle nieuwe gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De diversiteit aan vrijwillige activiteiten is groot. Nelly Asselbergs zette zich in voor haar medemensen. Met name Archipel/Kanidas en de kerk hadden haar aandacht. Rob Ferrol was als vrijwilliger ook actief in Eindhoven en in de regio kreeg ook bij de kerk veel aandacht. 

Jacqueline van Boven beheerste onder meer de financiën van de Odulphusparochie en begraafplaats. Ook natuur was haar passie. Theo van de Wal is al vanaf zijn 10e jaar lid van voetbalclub Wilhelmina Boys en had er vele functies. Ton Broeren is al meer dan 50 jaar lid van de Bestse Reddingsbrigade. Theo Boonen verzorgt rondleidingen in het voormalig lampenfabriekje dat nu het Philips Museum is. Theo is ook voorzitter van het Lidwinakoor. Cor van Esch is sinds 1985 lid van IVN Best. Hij is in die periode tweemaal een flink aantal jaren bestuurslid geweest.

Overzicht onderscheiden Bestenaren

Vrijdag werden bij Nelly Asselbergs-Schoneveld (76 jaar), Rob Ferrol (79 jaar), Jacqueline Van Boven-van Dongen (70 jaar), Theo van de Wal (72 jaar), Ton Broeren (63 jaar), Theo Boonen (77 jaar) en Cor van Esch (67 jaar) de bijbehorende versierselen opgespeld. Op de foto poseren ze voor Prinsenhof op anderhalve meter afstand van elkaar om zo te voldoen aan de coronamaatregelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden