Slager Joep Smits: 'Het is een familiebedrijf' | Groeiend Best
Logo groeiendbest.nl


De slagerij is lid van het Worstmakersgilde. "Klanten zien dit als een onderstreping van onze ambachtelijkheid. We maken in onze worstmakerij zoveel mogelijk producten zelf."
De slagerij is lid van het Worstmakersgilde. "Klanten zien dit als een onderstreping van onze ambachtelijkheid. We maken in onze worstmakerij zoveel mogelijk producten zelf." (Foto: )

Slager Joep Smits: 'Het is een familiebedrijf'

Joep Smits is slager in Oirschot: "De slagerij zit al sinds 1937 in de familie. Mijn vader heeft de zaak van mijn opa overgenomen en ik weer van mijn bader. Op 19-jarige leeftijd met mijn SVO-diploma op zak, begon ook ik in de slagerij te werken."

Oirschot -  Sindsdien heeft Smits de zaak langzaam van zijn vader overgenomen. "We hebben tot een aantal jaren geleden altijd zelf geslacht. Inmiddels hebben we dit toch uitbesteed, maar het vee komt nog altijd van dezelfde boer vandaan en wordt in hele bouten en halve varkens gebracht. Op die manier kunnen we in elke wens van de klant voorzien."

De slagerij is lid van het Worstmakersgilde. "Klanten zien dit als een onderstreping van onze ambachtelijkheid. We maken in onze worstmakerij zoveel mogelijk producten zelf." Dat resulteerde in vele bekroningen van de Brabantse Asperge Ham verkiezing van het Aspergegenootschap, waardoor ze extra vele kilo's ham hebben gemaakt. "Onze ham is ook bij Van Gerven asperges te koop, en wij verkopen zijn geschilde en verpakte asperges."

In het bedrijf worden veel producten zelfgemaakt, zoals de vele schepsalades, vleeswaren als de rauwe hammen en boerenmetworst, die in eigen rokerij op beukenhout gerookt worden. "Ik wil tot slot graag de klanten bedanken dat ze in deze moeilijke coronatijden zich netjes aan de regels houden."

(Advertorial)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden