Logo groeiendbest.nl


Bij BestZoo hopen ze de komende maanden steeds meer bezoekers te mogen verwelkomen. Foto: Marijke Vermeulen.
Bij BestZoo hopen ze de komende maanden steeds meer bezoekers te mogen verwelkomen. Foto: Marijke Vermeulen.

#NLStartop: Recreatie Best schaalt voorzichtig op

Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er weer meer mogelijk. Ondernemers in Best zien mogelijkheden, maar willen niet ondoordacht handelen. Jos Nooren van BestZoo kijkt even rustig af hoe het gaat. "Wij zijn begonnen met het toelaten van de abonnementhouders", zegt hij. "Nu is er weer meer mogelijk."

Door Theo Louwers 

BEST - "Mensen leken aanvankelijk een beetje bang en het duurde even voordat ze de weg naar het dierenpark vonden", vertelt Nooren. "Je kunt niet vooraf inschatten hoe mensen handelen. Langzamerhand wordt het drukker. Afgelopen zondag bezochten ongeveer 450 mensen ons park. Wij hebben eenrichtingsverkeer ingesteld om te voorkomen dat er problemen ontstaan en mensen dicht bij elkaar komen. Ook houden we rekening met de anderhalvemetermaatregel. Handen ontsmetten kan op verschillende plekken."

Vakantie
Nooren hoopt de komende maanden nog veel mensen in BestZoo te begroeten. "Ik denk dat veel mensen hun vakantie doorbrengen in Nederland. Er worden dagtochtjes gemaakt en dan is BestZoo ideaal. Je merkt wel dat mensen korter in het park blijven dan voorheen."

Ton van Laarhoven van Toon Vertier in De Vleut ziet de belangstelling ook langzaamaan toenemen. "We krijgen meer aanvragen binnen voor het huren van familiefietsen en Solexen", zegt hij. "De afgelopen maanden waren rustig, maar er komt vraag naar wandeltochten, bosescapes en gebruik van de adventure golfbaan. We doen dit in samenwerking met pannenkoekenhuis De Klomp." Van Laarhoven signaleert dat vooral gezinnen zich bij hem melden voor een aantal uren vermaak. "Je ziet bijvoorbeeld twee gezinnen samen optrekken. En ik schat in dat dat in de vakantieperiode niet anders zal zijn. Er zullen veel dagtochtjes worden gemaakt."

Aquabest 
Grote evenementen zijn op Aquabest nog niet toegestaan, maar het park heeft toch veel te bieden. Het attractiepark Dippie Doe heeft zowel binnen als buiten een scala aan mogelijkheden. Zwemmen kan in de grote plas en er kan aan waterskiën worden gedaan. Adventure and Thrill verzorgt sportieve programma's en heeft escaperooms.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden