Logo groeiendbest.nl


Eerder werd de belangstelling onder Bestenaren uit het postcodegebied gepeild. Via een videoverbinding werd uitleg gegeven over de ideeën achter het leggen van zonnepanelen op gebouwen in het buitengebied.
Eerder werd de belangstelling onder Bestenaren uit het postcodegebied gepeild. Via een videoverbinding werd uitleg gegeven over de ideeën achter het leggen van zonnepanelen op gebouwen in het buitengebied. (Foto: )

Zonnepanelen op andermans dak

Zes procent rendement op zonnepanelen, van andermans dak. Dat kan door met het gratis licht van de zon en zonnepanelen duurzaam stroom op te wekken. 

BEST - Best Energie gaat dit voor Bestenaren mogelijk maken via een zonnedakproject van 352 panelen op het dak van een loods van agrarisch bedrijf Ad Raaijmakers aan de Hagelaarweg. Lokale energie, vóór, dóór en mét Bestenaren.

Nieuwsgierig hoe u hiervan kunt profiteren? Kom dan op 2 juli vrijblijvend naar de informatieavond die Best Energie over dit project organiseert. Tijdens deze avond worden bezoekers uitgebreid geïnformeerd en kunnen alle vragen worden gesteld. De avond vindt plaats in CultuurSpoor Best aan het Raadhuisplein 30-32. De avond duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Opgeven kan via www.best-energie.nl of door een e-mail te sturen: info@best-energie.nl. Tot nu toe heeft zich al een aantal deelnemers ingeschreven voor dit project, maar er zijn nog panelen beschikbaar.

De belangrijkste voordelen op een rijtje. Verwacht rendement van zes procent op jaarbasis door vrijstelling van energiebelasting. Direct voordeel via een verlaging van de energievoorschotnota. Zelf geen zonnepanelen kopen, huren en installeren of onderhouden. Participaties in Best Energie kunnen mee worden genomen bij verhuizing. Leden hebben recht op een aandeel in de exploitatieresultaten van de coöperatie en dragen bij aan de verduurzaming van Best.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden