Logo groeiendbest.nl


In dit nieuwe complex, Speelheiderhof, wordt de buurthuiskamer gerealiseerd.
In dit nieuwe complex, Speelheiderhof, wordt de buurthuiskamer gerealiseerd. (Foto: )

Stem buurthuiskamer de finale in

Nadat in 2015 buurtinitiatief Samen Sterk in Speelheide startte met een tijdelijke ‘anti-kraak’ buurt-huiskamer in De Voeg (dat gebouw stond toen al op de nominatie om gesloopt te worden) krijgt de wijk Speelheide binnenkort een buurthuiskamer in het nieuwe appartementencomplex Speelheiderhof, op de plek van de gesloopte Voeg.

BEST - "Behalve twaalf appartementen zit er in dat gebouw ook een gemeenschappelijke huiskamer op de begane grond. De nieuwe bewoners van appartementencomplex Speelheiderhof zijn gezamenlijk eigenaar van het hele gebouw", zegt Ine Meeuwis namens Samen Sterk. "Maar zij hechten zoveel waarde aan het elkaar kunnen blijven ontmoeten binnen het opgebouwde informele netwerk van Samen Sterk in Speelheide, dat zij de nieuwe buurthuiskamer niet alleen voor eigen gebruik, maar ook voor de buurt beschikbaar gaan stellen."

Speelheide helpen

Iedereen kan Speelheide helpen door te stemmen op dit buurtproject. Dit unieke buurthuiskamerproject, waar alle betrokkenen erg trots op zijn, is geaccepteerd voor de zevende editie van de VOORbeeld-verkiezing van VOOR. Stichting VOOR zoekt projecten waarbij het gaat om ‘meer aandacht voor elkaar’. "Mensen in beweging brengen, kansen geven of elkaar iets leren. Het kan gaan over burenprojecten of wijkinitiatieven. In elk geval VOOR-beelden van maatschappelijke vernieuwing, lef, positief denken en gewoon doen – VOOR een sociale samenleving", aldus Meeuwis.

Geldbedrag

Tussen 17 en 30 juni is er een openbare stemronde, waarbij iedereen via LinkedIn en/of Facebook punten kan geven aan zijn favoriete project(en). Het project met de meeste punten is automatisch genomineerd voor de finale. De jury (Tanja Jess, Marith Volp, Omar Munie en Robbert Huijsman) bepaalt tijdens de Feestelijke Finale van de VOORbeeld-verkiezing welke projecten nummer 1, 2 en 3 worden. Die projecten ontvangen een mooi geldbedrag.

Stemmen

Stemmen kan nog tot 30 juni om dit mooie Bestse project vooruit te helpen: ga naar www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2020 en geef (een deel) van uw 10 punten aan de buurt-huiskamer in Speelheide. Speelheide wil met het te winnen geldbedrag de inrichting van de nieuwe buurthuiskamer bekostigen. Het appartementencomplex wordt binnenkort opgeleverd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden