Logo groeiendbest.nl


Rechts Jack en Dorine Verhaegh, links opvolger Marcel Plaat.
Rechts Jack en Dorine Verhaegh, links opvolger Marcel Plaat. (Foto: )

Verhaegh stopt na 65 jaar in Best: 'Dat gaat me na aan het hart'

Verhaegh groente & fruit stopt op de Bestse markt. 65 jaar stond familie Verhaegh zaterdags op de markt met een groot assortiment groente en fruit. "Marktkoopman is een beroep met veel potentie", vindt Jack Verhaegh. "Wel moet je er iedere week zijn met een uitstekend product tegen een goede prijs."

Door Theo Louwers

BEST - Jack Verhaegh (59) stond aanvankelijk met zijn vader op de Bestse markt. "Veertig jaar geleden heb ik het van hem overgenomen en samen met mijn echtgenote Dorine hebben we vooral markten in deze regio bezocht. Food loopt op de Bestse markt als een tierelier. Dat hebben wij onder andere te danken aan de goede samenwerking met de verschillende kooplieden. En dat willen we zo houden. Toen ik in Best begon ben ik meteen lid geworden van de marktcommissie en hebben wij zaken besproken met de wethouder en de marktmeester. Remco Blondeel is de nieuwe marktmeester en hij doet het prima."

Wilhelminadorp

Verhaegh kan zich nog de tijd herinneren dat de markt op zaterdagmorgen in het Wilhelminadorp werd gehouden. "Ik heb de oude situatie en de nieuwe meegemaakt. De verhuizing naar het centrum van Best pakte ook goed uit voor de non-food sector." Ook in de dorpen Oirschot, St. Oedenrode en Son & Breugel stopt Verhaegh met het verkopen van fruit en groente. Eerder stopte hij in Geldrop en Budel.

Gezondheid

Reden voor het stoppen met de groente- en fruithandel is zijn gezondheid. "Het stoppen gaat me na aan het hart, maar het lichaam wil soms niet meer alles. Ik heb de ziekte van Ménière. Het gaat nu goed, maar ik periodes gehad dat het zwaar was."

In ieder geval komt er tijd voor andere zaken. "Thuis in St. Oedenrode opruimen, een paar maanden rust houden en zie ik wel. Stilzitten is niet aan de orde. Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik wil nog wel een uur of twintig me ergens voor inzetten. Zestig uur per week werken, doe ik niet meer." Marcel Plaat neemt de plek van Jack Verhaegh over met een soortgelijk assortiment.

Rommelig

"De markt oogt nu wat rommelig", vindt marktmeester Remco Blondeel. "Dat heeft onder andere te maken met de coronacrisis, maar ook met de bouw van het appartementencomplex naast het gemeentehuis. Over een paar maanden wordt het complex opgeleverd. Aan de voorkant zijn de steigers al weg. Daarna kunnen we een een mooie opstelling van de kramen gaan werken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden