De Waterengel biedt mensen straks de kans om op het water even te kunnen ontsnappen uit hun dagelijkse wereld.
De Waterengel biedt mensen straks de kans om op het water even te kunnen ontsnappen uit hun dagelijkse wereld. (Foto: )

Cheque van 250 euro voor Waterengel

Rondvaartboot De Waterengel zou in september moeten gaan varen, maar de realisatie van dit unieke project wilde echter niet hélemaal vlotten door de coronacrisis. “Om aandacht te vragen voor het project vaar ik 14 dagen op een vlot over de toekomstige vaarroute van Den Bosch naar Tilburg,” zegt Nancy van Heeswijk. Vorige week woensdag deed ze Best aan.

Door Theo Louwers

BEST - Wethouder Rik Dijkhoff bezocht het vlot van Nancy van Heeswijk. Hij kwam niet met lege handen. Dijkhoff overhandigde de initiatiefneemster een cheque van 250 euro. Nancy nam de cheque in dankbaarheid aan. "Wel bijzonder, want Best is tot nu de eerste gemeente die mijn project financieel ondersteunt."

Ook Anita van Hoof van het Gehandicaptenplatform Best was naar de haven aan het Wilhelminakanaal gekomen. In verband met de coronaperikelen mochten er maar drie mensen tegelijkertijd aan boord. Onder het genot van een kopje koffie lichtte Nancy haar project toe aan de wethouder en Anita van Hoof. Het vlot werd getrokken door een rubberboot met gele plastic eend. In de tent met relaxbank stond ook een kachel om op koude momenten voor warmte te zorgen.

Ontsnappen

De Waterengel biedt mensen straks de kans om op het water even te kunnen ontsnappen uit hun dagelijkse wereld. De aangepaste boot is met name bedoeld voor mensen met dementie, mensen die soms even vergeten worden door hun meervoudige beperking en mensen die eenzaam zijn. Deze doelgroep kan gebruikmaken van de rondvaartboot in hun eigen omgeving, vanaf het water. Het doel is om dit gratis aan te bieden.

Gastheer

Peter Millenaar trad op als gastheer. "Ik ken Nancy van de Sinterklaasshows die we al jaren houden. Het is jammer dat het project door de coronacrisis stil kwam te vallen. Er kwamen geen donaties binnen en sponsors haakten af. Er is in totaal 130.000 euro nodig om de boot, die al is aangeschaft, geschikt te maken. Er is nog 25.000 euro nodig."

Route over kanalen

Op 1 juni vertrok het 1,5-meter-afstand-veilige vlot in Den Bosch. Vervolgens vaarde Nancy van Heeswijk via Sint-Michielsgestel, Bernheze, Meierijstad, Laarbeek, Helmond, Nuenen, Son en Breugel, Best, Eindhoven, Oirschot, Oisterwijk en Hilvarenbeek naar Tilburg. Hier kwam het vlot op 14 juni aan. Voor meer informatie of donaties zie www.dewaterengel.nl.

Meer berichten