In verband met de coronacrisis is dit jaar gekozen om de collecte digitaal te laten plaatsvinden.
In verband met de coronacrisis is dit jaar gekozen om de collecte digitaal te laten plaatsvinden. (Foto: Rode Kruis)

Online collecte Rode Kruis Brabant-Zuidoost

De collecte voor het Rode Kruis van 21 t/m 27 juni in Brabant-Zuidoost vindt dit jaar digitaal plaats.

REGIO -  In voorgaande jaren gingen collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. In verband met de coronacrisis is dit jaar gekozen om de collecte digitaal te laten plaatsvinden.

Collectanten kunnen een digitale collectebus aanmaken via rodekruis.digicollect.nl en deze kunnen zij delen via social media, whatsapp of e-mail. Via hun eigen unieke digitale collectebus kunnen collectanten precies zien wat zij ophalen.

Vrijwilligers in onze regio zetten zich vanaf het begin van de coronacrisis al in om te helpen. Zij ondersteunen ziekenhuizen, pakken voedselpakketten in en delen ze uit, doen boodschappen voor de kwetsbaren en geven advies en een luisterend oor. Daarnaast bieden ze nog steeds ondersteuning bij een evacuatie door een brand, gasexplosie of wateroverlast.

Het Rode Kruis hoopt snel weer op een veilige manier aan de slag te kunnen met de reguliere interventies; het geven van EHBO-lessen, het bemannen van de EHBO posten op evenementen en de activiteiten van Goed voorbereid.

Al deze activiteiten kan men doen dankzij donaties. Doneren kan ook rechtstreeks via banknummer NL05RABO 0142 9095 80.

Meer berichten